/FOTOGALERIJA/ Veselo Grgurevo kod požeških vinogradara na brdima iznad grada uz dobru kapljicu, domaće delicije i tamburaše do kasno u noć

Autor: D.K.

Duga je tradicija odlaska požeških vinogradara u vinograde na Grgurevo kada se slavi pobjeda nad Turcima. Tako je bilo prije pola stoljeća, a nastavljeno i ove godine u brojnim vinogradarskim kućama, vikendicama i drugim objektima, ali i na otvorenom prostoru jer je bilo izuzetno lijepo vrijeme sa dnevnom temperaturom iznad 20 stupnjeva Celzija.

Slavlje je i ove godine bilo na isti način kada su se uz vinogradare okupili njihovi prijatelji, rođaci, poslovni partneri i znanci.

Tako je bilo kod  vinskog kardinala Vlade Bauera, zatim Ivanke Dodiković, Branka Šutala, Zlatka Guzmića, Zorana Fumića, obitelj Kalužnik i mnogih drugih, a kako saznajemo dio vinogradara imat će grgurevsku feštu ove subote.

Sve je to proteklo veselo u druženju uz mnogo lijepih pjesama, a na stolovima su bili brojni specijaliteti domaće kuhinje, te odabrana kapljica kojom obiluje požeško vinogorje.

Nisu izostali ni tradicionalni pucnjevi iz topova u znak sjećanja na povijesnu pobjedu Požežana na Turcima pod vodstvom fra Luke Imrišimovića Sokola prije više od tri stoljeća na brdu Sokolovac.

Tu su bili i brojni tamburaši pa su zasvirale popularne Gazde, koji su bili gosti kod Bauera, zatim Zlatna dolina, Naša grana, Paori i drugi. Neki će svirati i u subotu pa će se zaokružiti grgurevske svečanosti ovoga grada.

Foto: D. Mirković [FAG id=272960]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek