Požega.eu

/FOTOGALERIJA/ Veliki broj vjernika proslavio Nebesku Majku - Gospu Voćinsku

PRIJE 1 MJESEC
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Veliki broj vjernika proslavio Nebesku Majku - Gospu Voćinsku Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Veliki broj vjernika proslavio Nebesku Majku - Gospu Voćinsku

PRIJE 1 MJESEC
D.K.

Veliki broj vjernika okupio se u Voćinu da u molitvenom zajedništvu, svečanim euharistijskim slavljem i zavjetnom procesijom proslavi Nebesku Majku Voćinsku.

Među brojnim vjernicima koji su stigli autobusima i automobilima najveću su žrtvu podnijeli hodočasnici-pješaci od kojih su neki propješačili i više od 90 kilometara kako bi iskazali poštovanje i zahvalnost prema onoj ženi koja im daje snagu i utjehu u svakodnevnom životu.

Euharistijsko slavlje predvodio mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević uz brojne svećenike.

Uz vjernike koji su došli pješice, autobusima i automobilima iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata te iz drugih dijelova Požeške biskupije i krajeva naše domovine na euharistijskom slavlju su bili između ostalih, gradonačelnik ožege dr.sc. Željko Glavić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, njen zamjenik Ferdinand Troha i dr.

Svečano euharistijsko slavlje završilo je procesijom s likom Gospe Voćinske uz pjevanje marijanskih pjesama i upaljene svijeće

Foto: Ante KrstanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.