/FOTOGALERIJA/ Uz pucnje iz topa Trenkovih pandura te orezivanje i blagoslov loze proslavljeno Vinceovo u vinogradima Kutjeva d.d.

Autor: D.K.

U nazočnosti članova Uprave Kutjeva d.d. te zaposlenika koji su odgovorni za prodaju, marketing, podrume i vinograde u toj tvrtki simboličnim orezivanjem i blagoslovom loze na predjelu Vinkomir proslavljeno je Vincelovo. Tim činom ujedno su i započeli radovi u vinogradu u kojima se i ove godine očekuju rekordni pronosi grožđa od kojih enolozi na čelu s Ivanom Marinclinom proizvode vrhunske zlatne kapljice koje osvajaju nagrade na gotovo svim prestižnim sajmovima i ocjenjivanjima vina.

Prije cremenonije sve nazočne je pozdravila direktorica Vinogradarstva u Kutjevu d.d. Mirela Križanović, a blagoslov je zazvao vetovački župnik i generalno vikar Požeške biskupije msgr. Želimir Žuljević.

Uz požeške novinare na svečanosti Vincelova je bio i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i njegov savjetnik Ivica Ribičić.

Član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić zahvalio se svim zaposlenicima na angažmanu, trudu i doprinosu u razvoju tvrtke te naglasio kako je prošlogodišnja berba bila više nego uspješna.

-S jednom dobrom vjerom ušli smo u novu vinogradarsku godinu. Naša je želja da nas klima posluži. Mi znamo što ovaj terroir može dati, a znamo i što možemo očekivati od naših vinograda. Želimo da još jednom stvorimo ono po čemu je ovaj kraj poznat po cijelom svijetu, a to je kutjevačka graševina, Ponosimo se našim vinima, a pogotovo našim vrhunska i onim premium – rekao je Dino Galić te naglasio kako su novu kalendarsku godinu Sam krenuli ambiciozno i vrlo produktivno.

-Ove godine nismo radili veliku tradicionalnu feštu kako se od nas i očekuje, gdje pozovemo naše partnere iz cijele Europe. Taj razlog je argumentiran i opravdan, to je izgradnja našeg premium restorana na Vinkomiru. Završetak radova se očekuje do proslave ovogodišnjeg Martinja, nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo to ostvariti. Ono što je također sigurno, iduće Vincelovo se vraćamo u punom sjaju kako mi to znamo napraviti, na najljepšoj vinogradarskoj poziciji u ovom kraju i u našem restoranu Slavonska kuća – rekao je Dino Galić, član Uprave Kutjeva d.d.

Na proslavi Vincelova bili su i članovi povijesne postrojbe Trenkovi panduri koji su pucnjima iz topa podsjećali na povijesne dane koji su vezani uz kutjevački kraj.

Foto: D. Mirković 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek