[FOTOGALERIJA] Uz obilje hrane i pića zazvali blagoslov sv Vinka

Autor: D.M.

Gotovo dvije stotine mještana Župe Stražema okupilo se na trećem obilježavanju Vincelova u Biškupcima. Njima su se pridružili i posjetitelji iz drugih mjesta veličkog kraja. Slavlje je po prvi puta organizirano na prostoru bivše biškupačke osnovne škole na kojem su izgrađena i uređena pozornica i nastrešice pogodne za okupljanja i slavlja. Organizatori slavlja, Udruga voćara, vinogradara i vinara „Miroslav Kraljević“ iz Biškupaca nisu skrivali zadovoljstvo, a njihov predsjednik Mijo Šolčić uspjeh okupljanja vidi u uključivanju svih organizacija, udruga, a posebno pojedinaca iz tog kraja. Kupovinom čase za tri eura posjetitelji su mogli uživati u hrani i piću u neograničanim količinama.
O bogatoj gastro ponudi brinule su udruge iz Biškupaca. Tako su članovi Kulturno umjetničkog društva „Šijak“ pekli lepinje, vatrogasci DVD Biškupci nudile hrenovke u pecivu sa snefom takozvani hot dog, članovi Lovačkog društva „Papuk“ vrhunski čobanac. Za obilje vrhunskog vina i drugih pića pobrinuli su vinari Igor Ostojić, Ivan Srebrović, Jako Pavić, Drago Šolčić, Dragec Martinaš, Mijo Šolčić i Marin Jogun. Vinar Jako Pavić skuhao i kotao odličnog graha, a lovac Marijan Kraljević iz Drage narezivao je obilje svoje slanine i kulinove seke. Razne kolače i slastice pripremile su biškupačke žene kod svojih domova.
Oko vatre koju je složio i održavao Željko Božić tiskali su se posjetitelji obzirom da je vrijeme bilo dosta prohladno, a tempertaura oko nule. Godilo je i vino kuhano na nekoliko punktova vinara.
Zadovljni su bili i Robert Hofman, načelnik Općine Velika i vlč. Robert Mokri, stražemanski župnik, koji je blagoslvio slavljenike i zazvao pomoć zaštitnika vinogradara sv. Vinka.
Za glazbu i pjesmu pobrinula se sve bolja tamburaškog sastava Zlatna dolina.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek