Požega.eu

/FOTOGALERIJA/ Uz nezaboravan koncert Harisa Džinovića u Kutjevu održane i zanimljive manifestacije koje su privukle broju publiku

PRIJE 4 MJESECA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Uz nezaboravan koncert Harisa Džinovića u Kutjevu održane i zanimljive manifestacije koje su privukle broju publiku Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Uz nezaboravan koncert Harisa Džinovića u Kutjevu održane i zanimljive manifestacije koje su privukle broju publiku

PRIJE 4 MJESECA
D.K.

Brojna publika pratila je u Kutjevu organizirane različite manifestacije koje su organizirane u sklopu Festivala Graševine, Vinski maraton, Dječju utrku traktora i Vinsku alku. Sve manifestacije budnim okom su između ostalih uz suradnike pratili gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir i direktorica Turističke zajednice Anita Majstorović.

Dvadesetak natjecatelja sudjelovalo je u Vinskom maratonu koji su posjetili šest vinarija na području grada Kutjeva. Za sve njih je bila potrebna spretnost i umijeće u ispijanju vina, a najbolji među njima je bio Filip Nemec koji je odnio nagradu.

Onaj zanimljiviji dio za mališane i njihove roditelje je već poznata dječja utrka traktora. Utrka se vozila u dvije kategorije u kojoj su svi morali pokazati spretnost u vožnji. Matej Štajduhar u bio pobjednik velikoj kategoriji, a Matej Vulinović u maloj. Oni su primili nagrade organizatora, a njihova nazočnost se očekuje na natjecanju i naredne godine.

Nešto novo i jedinstveno održano je po prvi puta, Vinska alka. Očekuje se da Vinska alka postane tradicija s određenim brojem natjecatelja koji će trebati ispuniti određene krterije utvrđene po posebnim propozicijama. Najbolji Vinski alkar je bio Hrvoje Capan iz Zagreba koji će ostati trajno upisan kao prvi pobjednik jedinstvene manifestacije koja će se promicati u gradu Kutjevu.

Vinska alka održavala se na način da se vozeći na biciklu jedna ruka bude za upravljačem bicikla, a u drugoj koplje s kojim se pogađala alka u obliku vinske čaše.

Kao šećer na kraju održan je koncert na kojem su kao predgrupa gostu večeri Harisu Džinoviću bili tamburaši Paori. Haris Džinović je privukao brojnu publiku i oduševio sve prisutne. Nizao je svoje pjesme koje ostaju nezaboravno glazbeno iskustvo za sve prisutne.

Foto: Marko KaračićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.