[FOTOGALERIJA] U društvu Stjepana Mesića i brojnih uzvanika najavljen početak radova u vinogradu

Autor: D.M.

Ivo Enjingi, čuveni vinar, simboličnim je zarezivanjem loze u njegovom vinogradu kod podruma na južnim obroncima Krndije iznad Hrnjevca, a u društvu Stjepana Mesića, nekadašnjeg predsjednik države, Antonije Jozić, županice Požeško slavonske županije i njenog zamjenika Fredinada Trohe, te Željka Glavića, gradonačelnika Grada Požege obilježio blagdan Vincelova. U tome mu je pomoga njegov najstariji radnik Antun Antunović, a zarezano trsje u posudi s vodom pupanjem će uskoro pokazati kakav će urod donijeti Enjingijevi vinogradi slijedeće jeseni.

Na proslavi je bilo više od stotinu njegovih poslovnih partnera, suradnika i prijatelja, te uglednika iz javnog života iz naše zemlje, te susjednih država.

Kao i svaki puta na Enjingijevim proslavama obilje hrane i pića koje su znalački služili poznati konobari, braća Boro i Dule. Tako su se jeli kobasica i slanina sa vinogradarskog štapa pečeni na otvorenoj vatri, kotlovina i roštilj koje je spremao Anđelko Ledić, poznati požeški kuhar. Bilo je tu i suhomesnatih delicija, raznih sireva, odojka s ražnja, raznih kolača i štošta još drugog.
Upriličen je obilazak i novoizgrađenog podruma i kušanje vina iz tankova. Potom degustacija petnaestak vina, a riječ je o graševinama i drugim vinima od kojih se većina nalazi u arhivi i nekoliko ih je prvi puta javno kušano. Većina ih je nagrađivana na svjetskim, europskim i državnim manifestacijama. Međutim, posebno su bila zanimljiva vina graševine, rajnskog rizlinga i crnog Venja, barika iz 1998. godine, sva izborne berbe, koja su obzirom na starost od 25 godina zadržala osebujnost i svježinu. Nije prošao nezamjećen, a posebno kod ženskog dijela gostiju, traminac mirisavi izborna berba iz 1999. godine. Na kraju vrhunska crna vina, Venje iz 2006. i pinot crni iz 2009 godine.
Za pjesmu i veselje bili su zaduženi odlični glazbenici „Srca bećarskog“ iz Požege.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek