/FOTOGALERIJA/ Stotinu tamburaša svirača i pjevača na godišnjem koncertu školskog orkestra u Kaptolu

Autor: DK

GOSTOVALA I DVA ORKESTRA IZ SUSJEDNE SRBIJE

KAPTOL –   Uz potporu općine Kaptol i tamošnje škole godišnji koncert pod nazivom „Mostovi prijateljstva“ održali su tamburaški orkestar i pjevački zbor Osnovne škole Vilima Korajca. Gosti festivala bili načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić i Željko Đanković, predstavnik Svjetske tamburaške asocijacije iz Novog Sada koji je ovdašnjem promotoru tamburaške glazbe i glazbeniku Tihomiru Šmitpetru uručio zahvalnicu za doprinos očuvanju ove glazbe i suradnju.

Uz domaćine pod ravnanjem učiteljice glazbene kulture Ane Šmitpeter nastupili su njihovi brojni gosti. Sudionici koncerta bili su veliki i mali tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca, pjevački zbor te škole, zatim po prvi puta ženski tamburaški sastav Liberta, također iz Kaptola, te tamburaški orkestar Čuperak iz Ravnog Sela pokraj Vrbasa(Srbija) i tamburaški orkestar Kulturno-informativnog centra iz Futoga(također Srbija).

„Mostovi prijateljstva“ je inače naziv cjelodnevnog dječjeg tamburaškog kampa održanog u ožujku ove godine u Ravnom Selu u Srbiji na kojemu su sudjelovali i tamburaši osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola.

Ukupno je nastupilo više od 70 tamburaša u svim orkestrima, te tridesetak pjevača u zboru i drugih sudionika, a predstavili su brojnim tamburaškim skladbama i svjetskim evergrinima. Svi tamburaši na kraju su zajedno izveli nekoliko pjesama što je dobro prihvatilo puno gledalište u kaptolačkoj školskoj dvorani.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića