/FOTOGALERIJA/ „SAT ISTINE“ NA POŽEŠKOM SOKOLOVCU: Domovinski rat i branitelji su temelj našeg društva

Autor: D.K.

UČENICI OSMIH RAZREDA SVIH POŽEŠKIH ŠKOLA UPOZNALI SE SA NOVIJOM POVIJESTI SVOGA ZAVIČAJA

POŽEGA –  Na povijesnom brdu Sokolovac iznad grada, poznatom po pobjedi Požežana nad Turcima pod vodstvom fra Luke Imbrišimovića, po deseti puta održan je „Sat istine“ tijekom kojega su učenici završnih razreda požeških osnovnih škola upoznati sa novijom poviješću svoga kraja ponajprije zbivanjima vezanima uz Domovinski rat na ovom području. Kao gosti nazočili su zamjenik župana Vedran Neferović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, Franjo Čičak, izaslanik Agencije za odgoj i obrazovanje, umirovljeni satnik Ante Pavličević, voditelj Koordinacije braniteljskih udruga, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

-Prije deset godina smo pokrenuli smo prvi u Hrvatskoj pilot projekt pod tim nazivom, proširili smo to na sve požeške osnovne i srednje škole, grad Požega nam stalno daje potporu, a za provođenje ovakve nastave u prirodi radi upoznavanja mladih o ratnim zbivanjima i našoj slobodi dobili smo suglasnost Ministarstva prosvjete – kazao je umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana grada Požege koji je  začetnik projekta.

Izaslanik Ministarstva prosvjete F. Čičak je istakao da je Požega primjer drugim sredinama za ovakve aktivnosti.

-Čestitam što vodite brigu o našoj povijesti jer onaj koji to ne čini nema budućnosti, a grad Požega uvijek će biti na tragu Domovinskog rata i svega što su mladi ljudi dali za slobodu ove doline – naglasio je u pozdravnoj riječi požeški gradonačelnik Darko Puljašić dodavši da su taj rat i branitelji temelj našeg društva.

Predavač osnovcima je bio umirovljeni bojnik Mario Kalan koji od početka ovog projekta upoznaje te naraštaje sa ratnim zbivanjima devedesetih godina u požeškom kraju. Po prvi puta ove godine sudjelovali su i osmaši Katoličke osnovne škole u Požegi.

Foto: D. Mirković [FAG id=242936]

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88