Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

[FOTOGALERIJA] PROSLAVLJENO MARTINJE U KUTJEVU NA JEDINSTVENOM TRGU GRAŠEVINE: Posjetitelji pokisli ne samo iznutra već i izvana

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | [FOTOGALERIJA] PROSLAVLJENO MARTINJE U KUTJEVU NA JEDINSTVENOM TRGU GRAŠEVINE: Posjetitelji pokisli ne samo iznutra već i izvana Požega.eu | [FOTOGALERIJA] PROSLAVLJENO MARTINJE U KUTJEVU NA JEDINSTVENOM TRGU GRAŠEVINE: Posjetitelji pokisli ne samo iznutra već i izvana

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

https://youtu.be/UQJ0jQL8g-Q Kutjevčani su se i ove godine pokazali dobrim organizatorom obilježavanja središnje manifestacije Martinja. Brojni posjetitelji, uglavnom planinari, iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država uživali su u prekrasnim ambijentima hodajući kroz vinograde i planinarskim stazama Krndije. Neslužbeno se govori od gotovo tri tisuće posjetitelja.

Povremena kiša nije smetala planinarima koji su šali rekli da nisu pokisli samo izvana već i iznutra.

Sadržajan program odigravai se na pozornici i oko nje na Trgu Graševine. Plesalo se i pjevalo uz svirku tamburaša De Gotha, Bisernice i Nevera benda.

Obred krštenje mošta u vino obavio je po starom kutjevačkom običaju vinski biskup Boris Benčić.

Na Martrinjskom sajmu pored vina u ponudi su bili tradicionalni domaći proizvodi i rukotvorine. Bilo je hrane i pića, a većina je u svojoj planinarskoj torbi ponijela pokoju bocu graševine u kojoj će uživat u svojim domovima.

Župnik Ivan Štivičić obavio je blagoslov konjskih zaprega i vina ispred župne crkve u kojoj su mnogi ispred slike čudotvorne Gospe kutjevačke potražili pomoć i utjehu.

Oni najuporniji uz bogat glazbeni program ostali su dugo u noć kojima je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir davao moralnu i svaku drugu podršku.

Tekst: D Mirković/ Foto: D. Mirković i Ante KrstanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.