[FOTOGALERIJA] PROSLAVLJENO MARTINJE U KUTJEVU NA JEDINSTVENOM TRGU GRAŠEVINE: Posjetitelji pokisli ne samo iznutra već i izvana

Autor: D.M.

Kutjevčani su se i ove godine pokazali dobrim organizatorom obilježavanja središnje manifestacije Martinja. Brojni posjetitelji, uglavnom planinari, iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država uživali su u prekrasnim ambijentima hodajući kroz vinograde i planinarskim stazama Krndije. Neslužbeno se govori od gotovo tri tisuće posjetitelja.

Povremena kiša nije smetala planinarima koji su šali rekli da nisu pokisli samo izvana već i iznutra.

Sadržajan program odigravai se na pozornici i oko nje na Trgu Graševine. Plesalo se i pjevalo uz svirku tamburaša De Gotha, Bisernice i Nevera benda.

Obred krštenje mošta u vino obavio je po starom kutjevačkom običaju vinski biskup Boris Benčić.

Na Martrinjskom sajmu pored vina u ponudi su bili tradicionalni domaći proizvodi i rukotvorine. Bilo je hrane i pića, a većina je u svojoj planinarskoj torbi ponijela pokoju bocu graševine u kojoj će uživat u svojim domovima.

Župnik Ivan Štivičić obavio je blagoslov konjskih zaprega i vina ispred župne crkve u kojoj su mnogi ispred slike čudotvorne Gospe kutjevačke potražili pomoć i utjehu.

Oni najuporniji uz bogat glazbeni program ostali su dugo u noć kojima je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir davao moralnu i svaku drugu podršku.

Tekst: D Mirković/ Foto: D. Mirković i Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek