/FOTOGALERIJA/ Proslavljen Dan općine Velika: “Nakon dugog niza godina bez ovrha, dugovanja i dugoročnih kreditnih zaduženja”

Autor: DK

blankVELIKA – Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana općine Velika prethodilo je polaganje vijenaca kod centralnog križa na mjesnom groblju te služenje svete mise u veličkoj župnoj crkvi sv. Augustina koju je predvodio fra dr. Ivan Šarčević, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, na kojem su uz brojne vjernike sudjelovali načelnika općine Velika Vlado Boban, njegov zamjenik Ivica Potočanac, predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška i dr.

blankVijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Požeško-slavonske županije, župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Vedranom Neferovićem i Željkom Jakopovićem, te općine Velika, načelnik Vlado Boban, njegov zamjenik Ivica Potočanac i predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović.

blankNa svečanoj sjednici bili su brojni uzvanici, između ostalih pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom, gradonačelnici Pleternice, Kutjeva i Lipika, Antonija Jozić, Josip Budimir i Vinko Kasana, načelnici općina Brestovac, Jakšić, Kaptol i Čaglin, Zdravko Mandić, Ivica Kovačević, Mile Pavičić i Dalibor Bardač, zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek, zamjenik gradonačelnice Pakraca Marijan Širac, predsjednik Udruge gradova RH Đuro Bukvić, gradonačelnik Bakra i zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Klarić, gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, predstavnici prijateljske općine Raša i brojni drugi.

blank

Antonija Pavlović, predsjednica Općinskog vijeća Velike

Sve nazočne na Svečanoj sjendici pozdravila je i dobrodošlicu zaželjela predsjednica Općinskog vijeća Velike Antonija Pavlović koja je naglasila kako ima izuzetno dobru suradnju kako s načelnikom i njegovim zamjenikom tako i sa svim djelatnicima općine i općinskim vijećnicima. Naglasila je i kako su svi prijedlozi na sjednicama općinskog vijeća uvijek dobro došli koji se pomno razmatraju i o njima raspravlja.

blank

Vlado Boban, načelnik općine Velika

Načelnik Vlado Boban je u svom obraćanju naglasio kako mu je to 11. godina otkako on na toj dužnosti obilježava Dan općine te se kratko osvrnuo na sve ono što se u protekloj godini radilo i što se planira raditi.

Između ostalog istakao je kako je sve što se radi plod zajedničke suradnje između svih djelatnika općine i članova Općinskog vijeća te se svima na tome zahvalio. Posebno se zahvalio svim gospodarstvenicima i obrtnicima koji daju svoj veliki doprinos razvoju općine. Istakao je i neke značajnije projekte početak izgradnje društvenog doma u Radovancima koji bi trebao dogodine biti gotov, izgradnju doma u Poljanskoj, početak izgradnje plinovoda od Konzuma prema župnoj crkvi, financiranje stipendija svim studentima, kupovinu udžbenika svim školarcima, kupovinu veličkog stadiona i brojne druge. Boban je naglasio i osvrnuo se na probleme i poteškoće s kojima se općina susretala koje je zakonodavac nametnuo lokalnim jedinicama samouprava poput povrata poreza i sl. Posebno je naglasio kako se općina nije kreditno zadužila kako bi kupila stadion. Prema njegovim riječima općina se za to pripremala i štedjela što se u konačnici i isplatilo. Istakao je i kako će se izvršiti sve ono planirano i zacrtano u ovoj godini što je i u proračunu za 2017. predviđeno. Posebno se osvrnuo na izuzetno dobru suradnju s Parkom prirode Papuk koji će uložiti znatna financijska sredstva na području općine Velika dobivena iz fondova, a zahvalio se i gospodarstveniku Goranu Šutalu na svim dosadašnjim investicijama i nima koja su u planu posebice u izgradnji veličkih bazena i hotela uz bazene.

Na Svečanoj sjednici su se obratili i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, predsjednik Udruge gradova Đuro Bukvić, gradonačelnik Bakra i zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Klarić, predstavnik općine Raša i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

blank

Javna priznanja i zahvalnice općine primili su Slavko Samardžić iz Radovanaca koji je darovao krv 82 puta Darko Larva, vlasnik OPG-a za promicanje turizma, Karlo Štefka, najdugovječniji obrtnik na području općine Velika, Milan Filipčević Baja, dugogodišnju domar u veličkoj osnovnoj školi i sportski djelatnik, daroviti učenici, sportaši i studenti, Lucija Ticl, Filip Pavlović te Henrik i Dino Hofman, Moto klub Velika i Odbojkaški klub Papuk Velika.

Glazbene točke na gitari izveo je učenik Domagoj Galić i Danijel Tomašić na klaviru.

/Foto: D. Mirković/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića