/FOTOGALERIJA/ Proslava 125. obljetnice djelovanja DVD-a Pleternica: “Sve izazove koji su pred nama zajednički ćemo rješavati”

Autor: DK

PLETERNICA – Dobrovoljno vatrogasno društvo Pleternica, jedno od najstarijih, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika svečanom je sjednicom proslavilo 125. obljetnicu djelovanja kojom prigodom su zaslužnim pojedincima dodijeljena priznanja i vatrogasna odlikovanja.

Na početku svečane sjednice sve nazočne su pozdravili predsjednik DVD-a Pleternica Radovan Rotar i zapovjednik Dragutin Žnidarec, među kojima su između ostalih bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, pleternička gradonačelnica i njen zamjenik, Antonija Jozić i Domagoj Katić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović i gotovo svi predstavnici središnjih DVD-a na području Požeško-slavonske županije.

Zapovjednik DVD-a Pleternica Dragutin Žnidarec govorio je o povijesti DVD-a od 1892. godine do danas koje se ima čime podičiti i svojim radom pohvaliti.

Čestitke za hvalevrijednu obljetnicu uputila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je naglasila kako je skupina volontera i entuzijasta 1892. godine osnovala DVD Pleternica.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

-Sve ove godine koje su protekle bile su teške svaka na svoj način, međutim u posljednjih 20-tak godina možda je i najteže razdoblje. Mi smo se opremali, gradili, obnavljali i mislim da je ovo društvo tehnički spremno odgovoriti svakom izazovu koji se pred njega postavi bilo ono od požara, poplava, tehničke intervencije, edukacije i prevencije na čemu se jako puno rado, no onaj volonterizam ono što je ljude 1892. godine pokrenulo u zajedništvo da se osnuje društvo da se zajednički brane vaše kuće bojim se da to pomalo nestaje. Jednom vatrogasac uvijek vatrogasac rekao je vaš zapovjednik te sve članove vatrogasnih društava molim čuvajte to i prenosite na mlađe naraštaje. Ovom prilikom od srca vam se zahvaljujem u ime svih 11 tisuća stanovnika grada Pleternice što ste u ovih 125. godina učinili i čestitam vam visoku obljetnicu osnutka našeg vatrogasnog društva, a svi oni izazovi koji su pred nama mi ćemo ih zajednički rješavati – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić i najavila kako bi već iduće godine mogli krenuti u investiciju nadogradnje spremišta ili izgradnju novog vatrogasnog doma.

Alojz Tomašević, pžeško-slavonski župan

Između ostalih nazočne je pozdravio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić te predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, prije kojih su predstavnici iz više društava predsjedniku DVD-a Pleternica Radovanu Rotaru učinili financijske priloge za pomoć u njihovom radu.

Nakon svečane sjednice dodijeljene su diplome, vatrogasne medalje i spomenice članovima DVD-a Pleternica. Brončanu medalju primili su Ivica Klobučar, Ivan Antunović, Tomislav Cerovac, Ivan Novosad, Stjepan Žnidarec, Josip Miličević, Vinko Čolak, Marko Dukić, Matej Žnidarec i Vlado Ferić. Srebrne vatrogasne medalje primili su Božidar Kelemović, Dragutin Žnidarec i Antun Dravec. Zlatne medalje primili su Borislav Mršić, Marko Alaber, Vlado Novosad i Vladimir Špoler.
Brončanu plamenicu primio je Karlo Perković, a zlatnu Ivica Klobučar i Josip Gabrek.
Vatrogasnu spomenicu za 10 god. rada primio je Radovan Rotar, za 30 godina rada, Gordan Špoler, a za 40 Borislav Mršić.
Veteranske spomenice primili su Antun Žnidarec i Vlado Novosad.

U ime predsjednika i načelnika Hrvatske vatrogasne zajednice na svečanoj sjednici je bio nazočan i potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Đuro Petrić, koji je ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske koji je u ime HVZ-e uručio Plaketu HVZ-e DVD-u Pleternica povodom navedene obljetnice te uručio članovima DVD-a Pleternica visoka priznanja HVZ-e u obliku zlatne vatrogasne medalje za posebne zasluge u razvoju vatrogastva za 4 člana i zlatne plamenice za hrabrost i požrtvovnost za 2 člana DVD Pleternica.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: