/FOTOGALERIJA/ Promovirana zadnja generacija studenata požeškog Veleučilišta: “Završavamo jedan lijepi životni ciklus uz okruglu obljetnicu koja se poklapa s godinom preustroja”

Autor: D.K.

Održana je promocija studenata, 85 diplomanata, na požeškom Veleučilištu koja je kao takva 30. u četvrt stoljeća rada te visoko obrazovne ustanove i zadnja generacija koja je primila diplome za završen poslijediplomski sveučilišni studij iz Prehrambene tehnologije, Vinogradarstva, vinarstva i voćarstva te preddiplomskog stručnog Upravnog studija, Studija računalstva, trgovine, trgovinskog poslovanja i javne uprave.

Sve nazočne diplomante i njihove najbliže koji su im došli na svečanost pozdravio je v.d. dekana prof.dr.sc. Borislav Miličević koji je naglasio kako je do sada promovirano 4.038 studenata na Veleučilištu u Požegi od kojeg broja je 308 studenata završilo poslijediplomski specijalistički studij.

-Okrugla obljetnica se poklopila s godinom preustroja. Završavamo jedan lijepi životni ciklus. Svi studenti će, nadamo se, nastaviti dalje suradnju s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli, najviše kroz zapošljivost naših studenata koja je po statističkim podatcima na razini 75 posto – naglasio je prof. Miličević osvrćući se na protekle četiri godine kad su uistinu dali truda radeći na kvaliteti svi zajedno, studenti i profesori.

-U zadnjoj akreditaciji postali smo najbolje veleučilište u RH i na taj način smo stekli pravo da iskažemo ambiciju i razvijemo se u sveučilišnu sastavnicu, Fakultet turizma i ruralnog razvoja.  Uspješno smo i taj proces priveli kraju, a ovih dana smo sve studente preveli sa veleučilišnih studija i svi studenti danas studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja – rekao je v.d. dekana Veleučilišta u Požegi Borislav Miličević te nastavio kako one koji se danas promoviraju nakon četvrt stoljeća rada Veleučilišta da su ujedno i generacija koja je dala najveći doprinos napretku.

-Danas smo sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek, jednog od četiri najveća sveučilišta. Naša sastavnica je registrirana u Požegi koja će ovdje ostati, nastaviti provoditi sve svoje dosadašnje studije, a nove, moderne, koje smo u prethodnim godinama akreditirali, nastavit ćemo u budućnosti unaprjeđivati i razvijati – dodao je v.d. dekana dr.sc. Borislav Miličević.

Uz dodjelu diploma dodijeljene su i nagrade onim studentima koji su postigli najviša dostignuća, a to su Rahela Ivanešić za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje, Stjepan Krstanac za izniman uspjeh ostvaren na preddiplomskom stručnom studiju Vinogradarstvo – Vinarstvo – Voćarstvo, Ivana Šipek za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje i Ivan Bionda za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom studiju Trgovinsko poslovanje.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot