/FOTOGALERIJA/ Promovirana zadnja generacija studenata požeškog Veleučilišta: “Završavamo jedan lijepi životni ciklus uz okruglu obljetnicu koja se poklapa s godinom preustroja”

Autor: D.K.

Održana je promocija studenata, 85 diplomanata, na požeškom Veleučilištu koja je kao takva 30. u četvrt stoljeća rada te visoko obrazovne ustanove i zadnja generacija koja je primila diplome za završen poslijediplomski sveučilišni studij iz Prehrambene tehnologije, Vinogradarstva, vinarstva i voćarstva te preddiplomskog stručnog Upravnog studija, Studija računalstva, trgovine, trgovinskog poslovanja i javne uprave.

Sve nazočne diplomante i njihove najbliže koji su im došli na svečanost pozdravio je v.d. dekana prof.dr.sc. Borislav Miličević koji je naglasio kako je do sada promovirano 4.038 studenata na Veleučilištu u Požegi od kojeg broja je 308 studenata završilo poslijediplomski specijalistički studij.

-Okrugla obljetnica se poklopila s godinom preustroja. Završavamo jedan lijepi životni ciklus. Svi studenti će, nadamo se, nastaviti dalje suradnju s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli, najviše kroz zapošljivost naših studenata koja je po statističkim podatcima na razini 75 posto – naglasio je prof. Miličević osvrćući se na protekle četiri godine kad su uistinu dali truda radeći na kvaliteti svi zajedno, studenti i profesori.

-U zadnjoj akreditaciji postali smo najbolje veleučilište u RH i na taj način smo stekli pravo da iskažemo ambiciju i razvijemo se u sveučilišnu sastavnicu, Fakultet turizma i ruralnog razvoja.  Uspješno smo i taj proces priveli kraju, a ovih dana smo sve studente preveli sa veleučilišnih studija i svi studenti danas studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja – rekao je v.d. dekana Veleučilišta u Požegi Borislav Miličević te nastavio kako one koji se danas promoviraju nakon četvrt stoljeća rada Veleučilišta da su ujedno i generacija koja je dala najveći doprinos napretku.

-Danas smo sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek, jednog od četiri najveća sveučilišta. Naša sastavnica je registrirana u Požegi koja će ovdje ostati, nastaviti provoditi sve svoje dosadašnje studije, a nove, moderne, koje smo u prethodnim godinama akreditirali, nastavit ćemo u budućnosti unaprjeđivati i razvijati – dodao je v.d. dekana dr.sc. Borislav Miličević.

Uz dodjelu diploma dodijeljene su i nagrade onim studentima koji su postigli najviša dostignuća, a to su Rahela Ivanešić za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje, Stjepan Krstanac za izniman uspjeh ostvaren na preddiplomskom stručnom studiju Vinogradarstvo – Vinarstvo – Voćarstvo, Ivana Šipek za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje i Ivan Bionda za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom studiju Trgovinsko poslovanje.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek