/FOTOGALERIJA/ Prijem najmlađih Pleterničana kod gradonačelnice Jozić: “Stvaramo sve preduvjete da se rađa više djece”

Autor: DK

PLETERNICA – Tradicionalni prijem za najmlađe sugrađane i njihove roditelje organizirala je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i tom prigodom darivala ih prigodnim darom. Tako se okupilo 18-ero mališana s roditeljima kojima su polaznici dječjeg vrtića izveli prigodan program nakon kojeg je sve njih pozdravila gradonačelnica Jozić i zadržala se s njima u kratkom razgovoru.

-Evo susrećemo se danas s novorođenim grada Pleternice u travnju svibnju i lipnju, ovdje ih je danas 18. U prvoj polovici ovo godine rođene su 33 bebe. To je najmanji broj novorođenih otkako Pleternica prati novorođene s potporom. Prošle cijele godine je bilo samo 88, pretprošle i prijašnjih godina redovito više od 100 novorođenih. Nadamo se da će se u drugoj polovici godine roditi više djece. Alarmantno je da je samo 33 rođenih u prvoj polovici ove godine. Vidjet ćemo uskoro kakvi će podaci biti za srpanj, kolovoz i rujan. U posljednje vrijeme je općenito manji broj novorođenih. Jednim dijelom je tome uzrok iseljavanje obitelji, ali i odluka roditelja da neće da imaju više djece što je sigurno i zbog teške gospodarske situacije, nezaposlenosti, malih plaća. Mi u svakom slučaju stvaramo sve preduvjete da se rađa sve više djece. Sve ono što radimo jako se dobro vidi. Upravo smo u dječjem tjednu u kojem prikazujemo sve one aktivnosti koje djeca imaju. Simptomatično je i da je vrtić pun. Otvaramo još jednu jasličku skupinu tako da će u vrtiću biti kapacitet od 150 djece unatoč sve manjem broju novorođene djece. Sretna sam da je ovaj vrtić pun, a razmišljamo da idemo u nadogradnju. Kako sam i obećala kroz program koji sam najavila ići će povećanje naknada za novorođenu djecu, a to će ići od sljedeće godine. Izdvajamo i za subvencioniranje udžbenika i sufinanciramo prijevoz učenika u školu. Poduzimamo sve da ne bude velik financijsku udar na roditelje – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Na prijemu su bili i novčani dar po tisuću kuna primili, Aria Abramović, kći Melanije i Ivana iz Pleternice, Emanuela Baketarić, kći Ivane iz Pleternice, Klara Beganić, kći Marine i Maria iz Pleternice, Sara Blažević, kći Josipe i Josipa iz Pleternice, Lara Brekalo, kći Dragice i Mladena iz Ratkovice, Katarina Dimovski, kći Marine i Spase iz Ratkovice, Lovro Grbeš, sin Tajane i Marka iz Blacka, Mihael Hoborka, sin Josipe i Krešimira iz Pleternice, Filip Livaković, sin Marine i Gorana iz Kadanovaca, Šimun Novinc, sin Magdalene i Josipa iz Požeške Koprivnice, Lea Peić, kći Marije i Branimira iz Pleternice, Marko Rukavina, sin Kristine i Ivana iz Bučja, Ivo Sesar, sin Ljubice i Krunoslava iz Pleternice, blizanci Josip i Marija Soldo, sin i kći Marine i Vjekoslava iz Sulkovaca, Toni Soldo, sin Josipe i Dragana iz Pleternice, Tara Vido, kći Ivane i Marijana iz Gradca i Ivan Vukašinović, sin Ivane i Josipa iz Kadanovaca.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: