/FOTOGALERIJA/ Položeni vijenci u Kamnskoj i Orljavcu u znak sjećanja na prve poginule branitelje

Autor: DK

KAMENSKA / ORLJAVAC – Brojna izaslanstva jedinica lokalnih samouprava, institucija, ustanova, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, suborci, prijatelji i rodbina polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Kamenskoj kod spomen obilježja u čast poginulim hrvatskim vitezovima prisjetili su se onih koji su svoje živote na današnji dan 1991. godine Drage Minduma, Nikice Mandušića, Mihovila Vojnića, Branka Terzića i Ivice Zovka. Počast je odana i vitezovima koji su u listopadu, studenom i prsincu 1991. odnosno siječnju 1992. godine poližili svoje živote, Draganu Jajiću, Marku Gariću, Jozi Jeliću i Marku Mariću te Igoru Zalaru čije se počivalište još uvijek ne zna gdje je.

Svečanost obilježavanja održana je u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požrško-slavonske županije kojem je prethodio 5. po redu memorijalni maraton na kojem je sudjelovalo 30-ak maratonaca koji su iz Požege krenuli prema Kamenskoj i istrčali gotovo 25 kilometara u čast poginulim braniteljima.

Nakon svečanosti u Kamenskoj vijenci su položeni i zapaljene svijeće u Orljavcu u čast poginulim braniteljima kod njihovog spomenika podignutom u njihovu čast Vilku Knezoviću, Damiru Rukelju i Karlu Vranješeviću.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na kratkom druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu gdje su uručene zahvalnice sudionicima Memorijalnog maratona.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: