/FOTOGALERIJA/ Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i euharistijskim slavljem proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja: “Zaustavimo se pred Bogom te mu iskažimo zahvalnost za slobodnu i neovisnu hrvatsku državu”

Autor: S.P./D.K.

Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin u vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

Vijence su položili i zapalili svijeće članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici vojske i policije.

U ime Grada Požege vijenac su položili gradonačelnik dr. sc Željko Glavić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić.

Vijenac je u ime Požeško-slavonske županije položila županica Antonija Jozić s predsjednikom Županijske skupštine Vinkom Kasanom i županijskim vijećnicima. Vijenac su položili i predstavnici drugih općina i gradova s područja županije, te predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i požeško-slavonskog SDP-a.

Misu zahvalnicu za Domovinu, poginule i nestale hrvatske branitelje u požeškoj Katedrali predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

-Danas se želimo zaustaviti pred Bogom te mu iskazati zahvalnost za slobodnu i neovisnu hrvatsku državu i povjeriti Isusovoj žrtvi ljubavi sve one koji su za nju dali svoje živote, kao i trpljenja njihovih najbližih i moliti za Božje svjetlo onima koji vode našu domovinu, kako bi to bilo u skladu s Božjim naumom, utemeljeno u evanđeoskim vrijednostima, utkanima u 13 hrvatskih stoljeća, a kojima se na najbolji način služi općem dobru svih građana – rekao je između ostalog u propovijedi biskup Škvorčević.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek