/FOTOGALERIJA/ Pobjednik ovogodišnje fišijade u Požegi Zvonimir Fekete iz Viljeva, drugo mjesto osvojio je Boris Lordan iz Petrijevaca, a treći je Željko Turalija iz Valpova

Autor: S.P.

Tradiciju i ugled ovogodišnje Fišijade u Požegi potvrdilo je svojim sudjelovanjem 60 natjecatelja iz Slavonije, ali i šire. O pobjedniku su odlučile nijanse, no prvo mjesto osvojio je Zvonimir Fekete iz Viljeva, drugo Borislav Lordan iz Petrijevaca, a treći je Željko Turalija iz Valpova.

Na Fišijadi u Požegi održanoj u organizaciji Turističke zajednice grada Požege i pod pokroviteljstvom Grada Požege, svoje umijeće u pripremanju ribljeg paprikaša pokazalo je 60 natjecatelja. Stari gradski park zamirisao je gastro-ponudom i zaživio raspoloženim natjecateljima i posjetiteljima. Pa, ako se po jutru poznaje dan, a po Fišijadi požeški festival, organizatori mogu biti zadovoljni. A svoje zadovoljstvo popularnom manifestacijom koja ima dušu, tradiciju i ugled, prvom u njenoj “režiji”, nije krila direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

“Izuzetno sam zadovoljna.Ove godine bio je veliki interes natjecatelja, imamo ih 60 i dolaze, ne samo s područja slavonskih županije, već imamo i goste iz Labina. Pripremili smo i popratne sadržaje – uz bogatu gastro ponudu tu su tamburaši De Gotho te dječja zona i klaun koji će mališanima dijeliti balone. I ove godine požeška Fišijada, uvjereni smo, pokazat će vrijednost ovakvih gastronomskih manifestacija i u turističkom i u tradicijskom kontekstu.” rekla nam je direktorica.

Manifestacija natjecateljskog karaktera  dobila je i svoje pobjednike. Prema odluci stručnog suda prvo mjesto osvojio je Zvonimir Fekete iz Viljeva, drugo mjesto osvojio je Boris Lordan iz Petrijevaca, a treći je Željko Turalija iz Valpova. Nagrade je uručio zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević. Uručena je i posebna nagrada “Marinko”- nju je najvještijim ribolovcima koji su svoje ribe ulovili golim rukama iz bazena uručila direktorica Šimunović. Fišijada je održana u sklopu Festivala Zlatne žice Slavonije koji se u Požegi održava od 2. do 4. rujna 2022 godine.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88