/FOTOGALERIJA/ Pleternička fišijada 11. godinu za redom: Najbolji Fiš skuhao Josip Antolović iz Beravaca, drugi je Ivan Sever iz Velike Kopanice, treći Davor Tomić iz Osijeka

Autor: DK

PLETERNICA – Na tradicionalnoj fišijadi u Pleternici koja se održava 11. godinu za redom okupilo se 50 natjecatelja iz triju slavonskih županija, domaće Požeško-slavonske, Osječko-Baranjske i Brodsko-posavske te ekipa gradiščanskih Hrvata koji su pokazali svoja umijeća u kuhanju te delicije.

Prema ocjeni stručnog suda, već poznatih članova, prvo mjesto za najbolje skuhani fiš pripalo je Josipu Antoloviću iz Beravaca (Brodsko-posavska županija), drugo Ivanu Severu iz Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija), a treći Davoru Tomiću iz Osijeka (Osječko-baranjska županija).

I ovogodišnja fišijada, na kojoj se tražila porcija više, bila je u organizaciji, “Pleterničkih čoraka”, grada Pleternice i pleterničke Turističke zajednice.

Josip Antolović iz Beravaca, pobjednik

-Već sam sto puta ponovio da nema tajne u kuhanju fiša. Riba, vatra, voda. Paprika, ona je sve, to se jako dobro zna i moglo bi se reći d aje ona u neku ruku tajna. Sve ste mogli i sami vidjeti kad sam počeo pripremati kuhanje. Voda, luk, prokuhao ribu, dodao papriku i to je to – rekao nam je Pobjenik Josip Antolović koji je ostavio tajnu odakle je paprika, samo je dodao rekavši da nije od proizvođača iz Hrvatske. Dodao je i da uvijek donosi i svoju vodu iz Beravaca za koju je uvjeren da je najkvalitetnija za pripremu fiša, a možda i u njoj leži nekakva tajna.

Pleterničku fišijadu otvorila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić u društvu svog zamjenika Domagoja Katića.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: