/FOTOGALERIJA/ Na Trgu bećarca u Pleternici pjesmom i plesom predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava: Bogatstvo tradicijske baštine pokazano u najljepšem svjetlu

Autor: D.K.

Ljepotu tradicijske baštine koja je jučer bila predstavljena na Trgu bećarca teško je riječima opisati. Fotografije govore više od tisuću riječi kojima je uprizoreno sve ono nasljeđe koje se njeguje i čuva te prenosi s generacije na generaciju.

Svojim nastupima na pozornici se predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava pred brojnom publikom koji su dočarali ono što su dobili u nasljeđe od svoji starih. Nizale su se pjesme, plesovi i druge dramske izvedbe koje su mnoge vratili u sjećanja i nekadašnje dan, ne tako davne prošlosti.

Na pozornici su se tako predstavili kulturno-umjetnička društva, Dječja skupina KUD-a Orljava Pleternica, KUD Orljava Pleternica, KUU Voćin iz Voćina, KUD Ivan Filipović Velika Kopanica, KUD Požeška dolina iz Požege, HKUH Crnač iz Crnača (Bosna i Hercegovina), HKUD Trenk Nova Gradiška, KUD Svilenka iz Buka, KUD Škokadoja iz Budrovaca, Zavičajni KUD Rama iz Pleternice, HKUD Linđo iz Neuma (Bosna i Hercegovina), Muška pjevačka skupina Rakijaši iz Podcrkavlja, KUD šijaci iz Biškupaca, KC Klasje iz Privlake u KUD Vesela šokadija iz Gundinaca.

Svim gostima dobrodošlicu je uputila pleterničak gradonačelnica Marija Šarić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Nakon nastupa KUD-ova na pozornici nastavljen je program s izvedbama najljepših skladbi pjesama sa Šokačke rapsodije.

Foto: Ana Dvorski i Ante Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot