/FOTOGALERIJA/ Na Trgu bećarca u Pleternici pjesmom i plesom predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava: Bogatstvo tradicijske baštine pokazano u najljepšem svjetlu

Autor: D.K.

Ljepotu tradicijske baštine koja je jučer bila predstavljena na Trgu bećarca teško je riječima opisati. Fotografije govore više od tisuću riječi kojima je uprizoreno sve ono nasljeđe koje se njeguje i čuva te prenosi s generacije na generaciju.

Svojim nastupima na pozornici se predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava pred brojnom publikom koji su dočarali ono što su dobili u nasljeđe od svoji starih. Nizale su se pjesme, plesovi i druge dramske izvedbe koje su mnoge vratili u sjećanja i nekadašnje dan, ne tako davne prošlosti.

Na pozornici su se tako predstavili kulturno-umjetnička društva, Dječja skupina KUD-a Orljava Pleternica, KUD Orljava Pleternica, KUU Voćin iz Voćina, KUD Ivan Filipović Velika Kopanica, KUD Požeška dolina iz Požege, HKUH Crnač iz Crnača (Bosna i Hercegovina), HKUD Trenk Nova Gradiška, KUD Svilenka iz Buka, KUD Škokadoja iz Budrovaca, Zavičajni KUD Rama iz Pleternice, HKUD Linđo iz Neuma (Bosna i Hercegovina), Muška pjevačka skupina Rakijaši iz Podcrkavlja, KUD šijaci iz Biškupaca, KC Klasje iz Privlake u KUD Vesela šokadija iz Gundinaca.

Svim gostima dobrodošlicu je uputila pleterničak gradonačelnica Marija Šarić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Nakon nastupa KUD-ova na pozornici nastavljen je program s izvedbama najljepših skladbi pjesama sa Šokačke rapsodije.

Foto: Ana Dvorski i Ante Krstanović

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek