Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

/FOTOGALERIJA/ Na Trgu bećarca u Pleternici pjesmom i plesom predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava: Bogatstvo tradicijske baštine pokazano u najljepšem svjetlu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Na Trgu bećarca u Pleternici pjesmom i plesom predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava: Bogatstvo tradicijske baštine pokazano u najljepšem svjetlu Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Na Trgu bećarca u Pleternici pjesmom i plesom predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava: Bogatstvo tradicijske baštine pokazano u najljepšem svjetlu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ljepotu tradicijske baštine koja je jučer bila predstavljena na Trgu bećarca teško je riječima opisati. Fotografije govore više od tisuću riječi kojima je uprizoreno sve ono nasljeđe koje se njeguje i čuva te prenosi s generacije na generaciju.

Svojim nastupima na pozornici se predstavilo se 15 kulturno-umjetničkih društava pred brojnom publikom koji su dočarali ono što su dobili u nasljeđe od svoji starih. Nizale su se pjesme, plesovi i druge dramske izvedbe koje su mnoge vratili u sjećanja i nekadašnje dan, ne tako davne prošlosti.

Na pozornici su se tako predstavili kulturno-umjetnička društva, Dječja skupina KUD-a Orljava Pleternica, KUD Orljava Pleternica, KUU Voćin iz Voćina, KUD Ivan Filipović Velika Kopanica, KUD Požeška dolina iz Požege, HKUH Crnač iz Crnača (Bosna i Hercegovina), HKUD Trenk Nova Gradiška, KUD Svilenka iz Buka, KUD Škokadoja iz Budrovaca, Zavičajni KUD Rama iz Pleternice, HKUD Linđo iz Neuma (Bosna i Hercegovina), Muška pjevačka skupina Rakijaši iz Podcrkavlja, KUD šijaci iz Biškupaca, KC Klasje iz Privlake u KUD Vesela šokadija iz Gundinaca.

Svim gostima dobrodošlicu je uputila pleterničak gradonačelnica Marija Šarić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Nakon nastupa KUD-ova na pozornici nastavljen je program s izvedbama najljepših skladbi pjesama sa Šokačke rapsodije.

Foto: Ana Dvorski i Ante KrstanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo