/FOTOGALERIJA/ Mališani su puno toga od vatrogasaca čuli i naučili, a bili su i znatiželjni: Kada palite sirene na vozilima, bojite li se vatre i visine, mogu li i ja biti vatrogasac….?

Brojni mališani iz osnovnih škola i dječjih vrtića imali su prigodu upoznati se i vidjeti vatrogasnu opremu i vozila kojima se služe vatrogasci na intervencijama bilo da se radi o požarima ili nekim drugim ugrozama. Sve su im to u sklopu manifestacije “Svibanj mjesec zaštite od požara” upriličili na Trgu sv. Terezije Avilske u Požegi Javna vatrogasna postrojba grada Požege te Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega i Emovci, a povod je bio obilježavanje mjeseca svibnja kada se

Bila je velika zainteresiranost mališana ali građana vidjeti određene prezentacije što je ujedno bila i promocija vatrogasne struke, a sve u cilju promicanja preventivnih poruka iz područja zaštitite od požara.

-Javna vatrogasna postrojba grada Požege ove je godine do sada imala više od 60 intervencija. Nedavno smo intervenirali prilikom dvije prometne nesreće, noćas smo imali otvaranje stana, raznovrsnog posla ima stalno, radimo ga predano i tu smo uvijek na službi građanima. Ovakve prezentacije za cilj imaju s našim aktivnostima i strukom upoznati i one najmlađe – rekao je Dalibor Hrunka, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Požege.

Podršku u radu vatrogastva na različite pruža požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji se također družio s mališanima i pokušao im odgovarati na pitanja.

-Podržavamo ovakve akcije kako bi osvijestili naše sugrađane o tome koliko je važno sudjelovanje vatrogasaca u svim nepredviđenim situacijama. Pored svoje javne vatrogasne postrojbe i dva dobrovoljna vatrogasna društva Grad Požega je izvrsno opremljen u svakom pogledu i naši sugrađani mogu biti mirni kada je riječ o požarima i drugim nepogodama. Naši vatrogasci provode stalne edukacije – kako bi osnažili svoje vještine ali i kako bi upoznali građane svih uzrasta sa svim aktivnostima. Doista moramo biti ponosni na vatrogasce, ljude koji su spremni izložiti svoj život zbog nas i naše imovine – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Mališane je puno toga zanimalo, a budući da se veći broj vatrogasaca stavio na raspolaganje uspjeli su odgovoriti na njihove upite poput onih, kada palite sirene na vozilima, koliko brzo smijete voziti kad idete na požar, bojite li se vatre i visine, mogu li i ja biti vatrogasac….. Neki su od njih imali priliku i natjecati se u gašenju improviziranog požara, a na iznenađenje mnogih bili su veoma uspješni.

Svojim dolaskom prezentaciju su došli podržati i predstavnici Centra 112, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin i dr.

Foto: D. Mirković [FGAL id=256270]

0 Comment