[FOTOGALERIJA] JAKŠIĆKA SMOTRA FOLKLORA KROČI U TREĆE DESETLJEĆE: “Još jednom su dokazali da su vjerni čuvari tradicije”

Autor: D.M.
default

“Pjesmom u jesen“ naziv je folklorne manifestacije koju vrijedni članovi Kulturno umjetničkog društva Slavonija iz Jakšića organiziraju dvadeseti put. Tako uspjevaju u nakani čuvanja tradicije starih običaja od zaborava.

Jakšićani žive za svoju smotru folklora, ljubaznošću, gostoprimstvom, aplauzom, hranom i pićem ispred svojih kuća ukrašenih vezenim ručnicima dočekuju i pozdravljaju svečanu povorku sudionika te slave tradiciju koja se njeguje i prenosi s koljena na koljeno.

Svečanu povorku ulicama Jakšića predvodili su konjanici i zaprege konjogojskih udruga iz Pleternice i Požege a pratile folklorne skupine iz Požeško-slavonske i susjednih županija koje su potom nastupile na pozornici na igralištu Osnovne škole Mladost

Ovoga puta su pored domaćina KUD-a Slavonija nastupili i folkloraši KUD-a Poljadija iz Grabarja, KUD Dragalić iz istoimenog naselja, Matica slovačka Kukučin-Kuntarić iz Jakšića, Zavičajno društvo Rama iz Pleternice, Muška pjevačka skupina KUD-a Slavonija iz Jakšića, KUD Vrbje iz Vrbja, KUD Tamburica iz Velimirovca i KUD Orljava iz Pleternice.

Između nastupa pojedinih skupina čitani su literarnii uradci jakšićkih pjesnika Mire Šulc i Slavka Alojza Marića.

Na kraju koncert poznatih tamburaša Fijaker iz Osijeka uz čiju se svirku pjevalo i plesalo.

Na početku nastupa na pozornici goste i uzvanike pozdravio je u ime organizartora Dario Pažin, predsjednik HKUD-a Slavonija Jakšić, Antonija Jozić, požeško-slavonska županica i Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Foto: D. Mirković i A. Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot