/FOTOGALERIJA/ Dan otvorenih vrata Gimnastičkog društva “Sokol”: Sportsko društvo koje bilježi 115 godina tradicije

Autor: V.P.

POŽEGA – Dvorana „Sokol“ doživjela je nakon niza godina jedno veće uređenje, a nabavljene su i nove gimnastičke sprave, pa se u novu sezonu kreće vrlo optimistično. Očekujući upravo one najmlađe, predškolsku djecu i učenike prvašiće, buduće gimnastičare, Gimnastičko društvo „Sokol“ Požega organiziralo je Dan otvorenih vrata, želeći prikazati rad i uspjehe ovog sportskog društva, jednog od najstarijih u Požegi. Bila je to i prilika za roditelje da se odluče, kuda i kako usmjeriti svoju djecu u sportski odgoj, a gimnastika je svakako prvi izbor kao bazni sport za razvoj djeteta.

 – GD „Sokol“ ove godine po drugi puta organiziramo Dan otvorenih vrata, da bi još jednom prezentirali rad gimnastičkog društva u Požegi. To je uz Streljački klub najstarije sportsko društvo u Požegi koje bilježi 115 godina tradicije. Cilj nam je velikom broju građana, a posebno djeci i mladima prezentirati što mi to radimo, kroz svoj ustroj, kroz treninge s najmlađima. Pohvalit ćemo se i s novim gimnastičkim spravama, to su nove ruče i gimnastička greda, za koje smo izdvojili preko 20.000 kn iz vlastitih sredstava. Ove godine u društvo smo doveli dva nova trenera, kineziologe Martinaša i Čokrlića, prof. tjelesnog odgoja, koji će svojim znanjem i stručnošću svakako pomoći u realizaciji planova društva. Uz trenere, prof. Zlatka Krakera i Zdenku Pavelić uspjet ćemo odraditi svoje planove i ponovno podići gimnastiku na nivo da je društvo koje okuplja najveći broj mladih sportaša. Uz Požeški sportski savez i JU za sportske objekte grada Požega uspjeli smo dvoranu Sokol dovesti u jedne primjerene uvjere za bavljenje gimnastikom – istakao je predsjednik GD Sokol, Bruno Horvat, koji očekuje da će nakon novog ciklusa upisa najmlađih gimnastičara brojiti 200-njak gimnastičara.

 U dvorani Sokol prošle godine uređeni su sanitarni čvorovi i kupatila, svlačionice i hodnik, a ove godine akcent je dan na samu dvoranu. O svemu što je učinjeno rekao nam je ravnatelj JU Sportski objekti grada Požega, Goran Ribičić. – Svake godine nastojimo malo više uložiti u jedan od sportskih objekata, da bi bili primjereni za korištenje osnovnim školama i brojnim sportašima. Ove godine došla je na red dvorana Sokol jer je stvarno bila devastirana. U dvorani smo izmijenili i postavili oko 60 kvadrata novog parketa, cijelu površini prebrusili, prelakirali i ponovno označili, sanirali lamperiju na zidovima oko dvorane, okrečena je dvorana do pola visine zidova i sada svakako daje drugu dimenziju i popravili uvjete za gimnastiku. Vrijednost radova je oko 60 tisuća kuna i sada je dvorana u dosta dobrom stanju za odvijanje svih sportskih aktivnosti.

Roditelji su doveli svoju djecu i pogledali osnovne treninge za one najmlađe, a mnogi su se odmah priključili prvom treningu i zajedničkoj igri.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot