/FOTOGALERIJA/ Čuvari narodne baštine i običaja oduševili Požežane

Autor: S.P.

U Gradskom kazalištu Požega održana je 5. Smotra dramskih pučkih igrokaza. U organizaciji KUD-a „ Požeška dolina” svoju ljubav prema dramskom izrazu i baštini pred brojnom publikom, uz domaćine, pokazali su i gosti iz Pleternice, Velimirovca, Nove Gradiške, Brestovca i Starog Slatinika.

Uz dramsku sekciju KUD-a Požeška dolina koji su izveli prikaz pokladnih običaja Požeške kotline “Oj poklade alaj ste šarene”požeškoj publici glasan smijeh i gromoglasan pljesak izmamili su i zaljubljenik u ikavicu Ivan Abibović s monolozima “Ja vam mislim samo na Ivu” i “Čarolija čvarkolija”, te gosti – KUD Orljava Pleternica sa scenskim prikazom običaja čijanja perja “Čijam perje i mislim na diku”, KUD “Berda” iz Brestovca sa scenskim prikazom svadbenih običaja Požeške kotline “Vinci”, Dramska sekcija KUD-a “Tamburica” iz Velimirovca s pučkim igrokazom “Babe idu na more”, Dramska sekcija HKUU “Trenk” iz Nove Gradiške s igrokazom “Za života” te Irena Matković s monologom “Kad sam njekad čobanica bila” autora Zvonimira Toldija.

Smotra je održana pod pokroviteljstvom Grada Požege, a svojim dolaskom zaljubljenike u dramski pučki izraz podržala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

Foto: Ana Dvorski i Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek