/FOTO-VIDEO/ Više stotina gostiju i visokih uzvanika iz Hrvatske i inozemstva na proslavi “Vincelova” kod dr. Branka Mihalja u Kutjevu

Autor: D.K.

Na tradicionalnu manifestaciju „Vincelova“ koju u toj prigodi dugi niz godina organizira poznati kutjevački vinar i vinogradar dr. Branko Mihalj sa svojom obitelji, sinovima i unučadi, odazvali su se brojni, prijatelji, gosti i visoki uzvanici kako iz Hrvatske tako i susjednih zemalja.

Sve je njih na samom početku prvog ovogodišnjeg orezivanja i blagoslova loze pozdravio domaćin Branko koji se svima zahvalio na dolasku i poželio da se ugodno osjećaju.

Lozu je blagoslovio i Božji blagoslov zazvao kutjevački župnik vlč. Ivan Štivičić s kojim su bili i novoizabrani „ministranti“.

Među brojnim gostima i uzvanicima uz gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, njegovog savjetnika Ivice Ribičića na proslavi je bila požeško-slavonska županica Antonija Jozić, njen zamjenik Ferdinand Troha, bivši ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr.sc. Ivan Vukoja, savjetnik ministra Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Luka Ćirko i dr.

Vinogradarstvo Mihalj inače na zasađenim površinama u najvećem je dijelu ima zastupljenu sortu graševine. Prisutne su i druge sorte poput rajnskog rizlinga, traminca….

Uz dobru vinsku kapljicu za goste i uzvanike u vinogradu je bila priređena bogata gastro ponuda starih tradicijskih jela. Fešta je potrajala do kasnih večernjih sati u prekrasnom zimskom idiličnom krajoliku podno Krndije.

Foto i video: D. Mirkovič/A.Krstanovič/D.Krstanović


 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek