/FOTO/ Ususret velikom događaju za Požešku mjesnu Crkvu: 3. Euharistijski kongres Požeške biskupije

Autor: DK

POŽEGA – Velike su i intenzivne pripreme u tijeku za 20. obljetnicu uspostave Požeške biskupije u sklopu koje će se održati 3. Euharistijski kongres 23. i 24. rujna u Požegi. Dio smo toga zabilježili foto objektivom.

Obilježavanje 20. obljetnice uspostave Požeške biskupije – 3. Euharistijski kongres započinje programom otvorenja 23. rujna 2017. godine (SUBOTA) ispred Crkve sv. Lovre gdje će uz mjesnog požeškog biskupa slavljenika msgr.dr. Antuna Škvorčevića pozdrav svim nazočnima uputiti kardinal Stanisław Dziwisz, tajnik Ivana Pavla II. nakon čega će se procesija s mladima uputiti prema Katedrali sv. Terezije Avilske centralnom mjestu dvodnevnih događanja.

Od 19,30 bit će Vespere mladih, molitva večernjih hvala u Katedrali dok će od 20,30 sati biti prikazan povijesno-scenski prikaz Dvadeset ljeta plodne žetve, skazanje učenika Katoličke gimnazije i drugih mladih kroz glumu, pjesmu i ples na Trgu sv. Terezije Avilske.

Bit će i glazbeno-duhovni program „Otvorite vrata Kristu“ od 22 sata koji je ujedno slavljenički koncert Zbora mladih Požeške biskupije na Katedralnom trgu na kojem će se izvesti najpoznatije duhovne pjesme hrvatske glazbene scene.

Od ponoći do jutarnjih sati bit će cjelonoćno euharistijsko klanjanje mladih. Klanjanje u Katedrali predvode predstavnici mladih iz svih župa Požeške biskupije po dekanatima.

Centralno Kongresno postajno euharistijsko slavlje u Požegi bit će u nedjelju, 24.rujna 2017. godine (NEDJELJA) u 10 sati. Slavlje će se održati na Katedralnom trgu kojeg će predvoditi kardinal Stanislaw Dziwisz, tajnik pape Ivana Pavla II., vjerni pratitelj i najbliži suradnik svetog utemeljitelja Požeške biskupije, u zajedništvu s mjesnim biskupom, biskupima iz Hrvatske i inozemstva te brojnim svećenicima. Suslavitelji svete mise bit će biskupi, članovi Hrvatske biskupske konferencije, biskupi iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije te svećenici iz Požeške i drugih biskupija.

Na kongresnom slavlju će sudjelovati predstavnici svih razina vjernika iz svake župe Požeške biskupije, predvođeni svojim svećenicima. Ponajprije liturgijski službenici, ministranti, lektori i pjevači, potom članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, članovi Djela za duhovna zvanja, molitvenih zajednica, udruga i pokreta, obitelji s brojnom djecom, ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici, učenici i djelatnici katoličkih škola, vjernici u građanskim udrugama, kulturno-umjetničkim društvima, hrvatskoj vojsci i policiji, vatrogasnim društvima i drugim javnim službama.

Procesija s Presvetim središtem grada Požege biti će od 12 sati.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: