/FOTO/ Rupe na gradilištu kružnog toka oštećuju vozila – kada je tomu kraj i tko će nadoknaditi štetu?

Autor: Jelenko Topić

Brojni Požežani, pogotovo oni motorizirani, mjesecima su svjedoci radova na izgradnji kružnih tokova s lijeve i desne strane rijeke Orljave. Naravno, da svi pozdravljaju gradnju tih objekata jer će u konačnici biti riješena dva ključna raskršća za poboljšanje gradskog prometa.

No, no što vozači doživljavaju zbog tih dugotrajnih radova, predviđenih čak do kraja prosinca, te neriješenih obilaznih cesta zaslužuje pozornost svih. Pogotovo onih koji bi za takvo stanje trebali biti odgovorni.

Izvođač radova po mišljenju stručnjaka, ali i mnogih vozača nije na odgovarajući način riješio obilazak gradilišta. Primjerice kod tvrtke Zvečevo prometuje se makadamskom cestom punom rupa tako da vozeći 20 kilometara na sat možete jako brzo uništiti amortizere, te prednji trap vozila pogotovo ako je ono opterećeno većim brojem putnika ili velikim teretima. Postavljaju se dva pitanja: zar izvođač nije mogao bolje riješiti taj obilazak, dakle češće nasipati i izvaljati makadamsku podlogu, što bi eliminiralo rupe, ili kolnik brzinski presvući asfaltnom masom koja bi trebala trajati do završetka radova. Nadalje, tko će vlasnicima vozila nadoknaditi pričinjenu štetu jer to niti jedna polica osiguranja ne prihvaća!

Upitna je naravno i odgovornost investitora Hrvatskih cesta ili nadzornog organa kojega su angažirali. Očito je da su zažmirili na jedno oko, a možda i na obadva što najbolje pokazuju priložene fotografije.

Naposlijetku, gradilišta se nalaze na području grada Požege, koji istina nije investitor, ali ljudima u gradskoj upravi zaduženima za komunalnu problematiku ne bi trebalo biti svejedno kada gledaju muke vozača sa prometom kroz taj dio voljenog grada.

Nadamo se da će se prozvani očitovati o navedenoj problematici, te ponuditi valjane odgovore ili što bi bilo još bolje, rješenja na zadovoljstvo onih koji tim dijelom Požege često prometuju.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88