Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

/FOTO/Proslavljen Dan općine Čaglin: "Kroz sve ove godine nastojali smo svojim stanovnicima osigurati najbolje moguće uvjete života u skladu s njihovim zahtjevima i potrebama"

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | /FOTO/Proslavljen Dan općine Čaglin: Požega.eu | /FOTO/Proslavljen Dan općine Čaglin:

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDSvečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u mjesnom domu u Milanlugu Općina Čaglin proslavila je svoj Dan. Uz osvrt na dobre rezultate i ostvarene projekte, zaslužnima su uručene i prigodne zahvalnice.

Tri desetljeća je prošlo do uspostave općine Čaglin, a jubilarnu obljetnicu mještani ove općine smještene na tromeđi Požeško slavonske, Brodsko posavske i Osječko baranjske županije, proslavili su polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima svog kraja, svetom misom u crkvi sv. Alojzija Gonzage, a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

U slavlju su im se svojim dolaskom pridružili brojni gosti i prijatelji – Davor Huška ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU županica požeško-slavonske županije Antonija Jozić, njen zamjenik Nikola Ivanović, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, pročelnik Općine Velika Valentin Raguž, načelnik Općine Levanjska Varoš Slavko Tidlačka, predsjednik Općinskog vijeća Općine Brodski Stupnik Zlatko Prskalo te drugi gosti i predstavnici kulturnog i gospodarskog života Županije.Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Željko Šutić, a prigodnim riječima svoje mještane i sve goste pozdravio je načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač uz osvrt na postignuto te najavu novih aktivnosti. “Trideset godina je prošlo od uspostave naše općine te osobno smatram da je takva organizacija JLS-a bila dobra odluka i da bi svaka eventualna drugačija reorganizacija bila pogubna za naselja koja su u sastavu Općine Čaglin, a vjerujem da moje mišljenje dijele i ostali kolege načelnici, naglasio je načelnik Bardač.“Kroz sve ove godine, pa tako i kroz proteklu nastojali smo svojim radom i angažmanom osigurati svojim stanovnicima najbolje moguće uvjete života u skladu s njihovim zahtjevima i potrebama. Nadam se da smo u tome uspjeli. Smatram da za općinu poput naše nema malih i velikih projekata, svi su iznimno važi i svi se oni rade na dobrobit naselja i naših stanovnika.” dodao je. U prošloj godini obavljeni su tako brojni radovi na cestovnoj, društvenoj i komunalnoj infrastrukturi – od projekata javne rasvjete u 8 naselja čime je ostvarena znatna ušteda na potrošnji električne energije do uređenja cesta u naseljima Vlatkovac i Zdenkovac, pristupnog puta u Ljeskovici i drugi. Od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za potporu održavanja predškolske djelatnosti odobreno je 18.150 eura te će ugovor biti potpisan 18. travnja.

U ime gradonačelnika i načelnika Dan općine čestitao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, a prigodnu čestitku uputila je i županica Antonija Jozić.

“Trideset godina jedne općine čini se puno, ali zapravo, u životu čovjeka to su godine koje nisu tako velike, godine kada je mlada osoba tek formirana za pravi životni put. Prije osam godina, 22. ožujka odgovornost za upravljanje općinom Čaglin preuzeo je jedan mladi čovjek, današnji načelnik općine koji punih osam godina na čelu općine mijenja vizure, radi projekte, radi programe. Često je samozatajan, skroman, o projektima govori na način – neka projekti govore sami za sebe. Ali, ako ćemo biti iskreni, koliko s radilo u proteklih osam godina, vjerujem da se radilo daleko više nego u one prve 22 godine ove općine. Stoga, Tebi načelniče općine Čaglin, Tebi predsjedniče Općinskog vijeća i svim vama zaslužnima koji ste radili i davali podršku našem Daliboru, od srca čestitam na svim iskoracima koje ste učinili,” rekla je županica.Čestitke je uputio i ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Davor Huška, a svečana sjednica bila je prigoda i za zahvalu zaslužnima. Zahvalnicu Općine Čaglin primila je Udruga građana “Put, istina, život”, a nagrade Općine Čaglin primili su DVD Ruševo, Lana Knaus i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica PSŽ, Ogranak Čaglin.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.