/FOTO/ Po kiši i hladnoći trčali i planinarili u spomen na hrvatske branitelje: “Želja nam je sačuvati od zaborava taj nemili događaj”

Autor: DK

VELIKA – Planinarsko društvo Mališćak po sedamnaesti puta organiziralo je planinarski Memorijalni pohod na „Anđinu baraku“ u spomen na pogibiju 11 hrvatskih vojnika na Papuku 2.prosinca 1991. godine. Uz planinarski Memorijalni pohod četvrtu godinu za redom organizirana je i atletska utrka na 10 kilometara na veoma zahtjevnoj dionici sa startom ispred zgrade Parka Prirode Papuk kojoj je cilj kod spomenika na „Anđinoj baraci“.

Ivan Maletić iz Kutine, pobjednik utrke

Prvi do cilja iz muške ekipe je stigao Ivan Maletić iz Kutine koji je bio i prošlogodišnji pobjednik dok je drugo mjesto zauzeo Nikola Biter, član AK Maksimir, a treće Mislav Perić iz Velike. U ženskoj ekipi najbolja je bila i prva do cilja stigla Vlasta Lončarić članica AK Maksimir, druga Maja Urban AK Dubrovnik, a treća Kristina Špoljarić Jazvanac,
Moslavina u pokretu, Kutina.

Unatoč kišovitom i prohladnom vremenu na utrku se odazvalo više od 70 trkača iz cijele Hrvatske među kojima je bio veći broj hrvatskih branitelja koji su trčanjem odaju počast kolegama koji su položili svoje živote za Domovinu.

Mario Perić, nositelj organizacije atletske utrke ispred Planinarskog društva Mališćak

-U organizaciji Planinarskog društva Mališćak i Parka prirode Papuk četvrti put organiziramo atletsku utrku na 10 kilometara u spomen na poginule branitelje koji su na Papuku mučki uvijeni 2.prosinca 199. godine. Uz ovu utrku organiziramo već 17. godinu za redom i planinarski pohod tim povodom. Zadnje četiri godine željeli smo posvetiti pažnju tom događaju iz kojeg smo razloga i organizirali i atletsku utrku kako bi svi bili što više osvješteniji kako taj nemili događaj ne bi bio zaboravljen. Odaziv trkača je unatoč lošem vremenu na razini prošle godine, podijelili smo više od 70 startnih brojeva. Odazvalo se mnogo trkača iz više atletskih klubova iz Zagreba, Osijeka, Slavonskog Broda, Orahovice, Slatine, Našica, Daruvara, Virovitice i drugih mjesta. Staza je dugačka 10 kilometara i 100 metara, zahtjevna je i ima uspona 517 metara. Prva dva kilometra su asfaltirana a preostali dio je makadamska cesta. Ova je utrka jedna od težih u Slavoniji. Kao što vidite i vrijeme nam ne ide na ruku zbog kiše i prohladnog vremena – rekao je Mario Perić, nositelj organizacije atletske utrke ispred Planinarskog društva Mališćak.

Sve aktivnosti se odvijaju pod pokroviteljstvom Općine Velika, Turističke zajednice Općine Velika te Požeško-slavonske županije, a u organizaciju su volonterski uključeni članovi Planinarskog društva Mališćak iz Velike uz pomoć prijatelja iz drugih udruga s područja općine Velika i Požeško-slavonske županije.

Prije starta sve trkače je pozdravio domaćin ispred Planinarskog društva Mališćak te općinski načelnik Velike Vlado Boban i ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: