[FOTO] OBILJEŽENO MARTINJE U VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO KRAUTHAKER IZ KUTJEVA: Slavlje uveličao Ivo Enjingi, prvi vinski kum

Autor: D.M.

Martinje u Vinogradarstvu i podrumarstvu Krauthaker iz Kutjeva uvijek je prvorazredni događaj. Na slavlju se okupi nekoliko stotina uzvanika. Osim obitelji Krauthaker i Grgić na proslavu Martinja dolaze poslovnih partneri te poznate osobe iz društvenog i kulturnog života iz požeškog kraja, cijele Hrvatske i inozemstva, ljubitelji Krauthakerovih vina.
Martinjski prikaz krštenja mošta u vino je u prvom planu proslave. Ceremonijalni dio je obavljen uz vinskog kardinala Vladu Bauera. Ministranti su bila Mirko Žiga Švenda, pjevač iz Zagorja i Mate Grgas, izvođač opernih arija. Kum je bio Davor Juričić, poduzetnik iz Zagreba, inače dugogodišnji prijatelj Krauthakerovih. Dužnost novome predao je predhodni kum Crnogorac Zoran Kasalica, vlasnik Hotela Konte iz Perasta.

Ovogodišnje slavlje je bilo u znaku punjenja prvoga vina u boce ove vinarije prije 30 godina. Njega je uveličao i čuveni vinogradar i podrumar Ivoi Enjingi iz Hrnjevca koji je bio prv vinski kum i koji je prema riječima Vlada Krauthakera nesebično pomagao ovoj obitelji u početcima bavljenja vinom. S tugom je primljena i vijest o smrti kutjevačkog vinara i prijatelja Antuna Adžića.
Druženje je nastavljeno uz glazbu i pjesmu za koju su se pobrinuli, Boris Ćiro Gašparc, Mrko Žiga Švenda, Mate Grgas s prijateljima, rođena požežanka Anamarija Čuljak, magistrica ekonomije koja radi u turističkoj djelatnosti u Biogradu na moru i tri puta je nastupila na požeškom festival “Zlatne žice”, Kvartet “Gubec” i tamburaši „Sitnog veza“ iz Osijeka.
Kao i svakog proslavu obilje hrane i slastica a ovoga puta ju je pripremio Hotel Valdinger iz Osijeka. Uz mlado, tek „kršteno“pila su se i vrhunska vina starijih godišta. Veselje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot