Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

[FOTO] OBILJEŽENO MARTINJE U VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO KRAUTHAKER IZ KUTJEVA: Slavlje uveličao Ivo Enjingi, prvi vinski kum

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | [FOTO] OBILJEŽENO MARTINJE U VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO KRAUTHAKER IZ KUTJEVA: Slavlje uveličao Ivo Enjingi, prvi vinski kum Požega.eu | [FOTO] OBILJEŽENO MARTINJE U VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO KRAUTHAKER IZ KUTJEVA: Slavlje uveličao Ivo Enjingi, prvi vinski kum

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Martinje u Vinogradarstvu i podrumarstvu Krauthaker iz Kutjeva uvijek je prvorazredni događaj. Na slavlju se okupi nekoliko stotina uzvanika. Osim obitelji Krauthaker i Grgić na proslavu Martinja dolaze poslovnih partneri te poznate osobe iz društvenog i kulturnog života iz požeškog kraja, cijele Hrvatske i inozemstva, ljubitelji Krauthakerovih vina.
Martinjski prikaz krštenja mošta u vino je u prvom planu proslave. Ceremonijalni dio je obavljen uz vinskog kardinala Vladu Bauera. Ministranti su bila Mirko Žiga Švenda, pjevač iz Zagorja i Mate Grgas, izvođač opernih arija. Kum je bio Davor Juričić, poduzetnik iz Zagreba, inače dugogodišnji prijatelj Krauthakerovih. Dužnost novome predao je predhodni kum Crnogorac Zoran Kasalica, vlasnik Hotela Konte iz Perasta.

Ovogodišnje slavlje je bilo u znaku punjenja prvoga vina u boce ove vinarije prije 30 godina. Njega je uveličao i čuveni vinogradar i podrumar Ivoi Enjingi iz Hrnjevca koji je bio prv vinski kum i koji je prema riječima Vlada Krauthakera nesebično pomagao ovoj obitelji u početcima bavljenja vinom. S tugom je primljena i vijest o smrti kutjevačkog vinara i prijatelja Antuna Adžića.
Druženje je nastavljeno uz glazbu i pjesmu za koju su se pobrinuli, Boris Ćiro Gašparc, Mrko Žiga Švenda, Mate Grgas s prijateljima, rođena požežanka Anamarija Čuljak, magistrica ekonomije koja radi u turističkoj djelatnosti u Biogradu na moru i tri puta je nastupila na požeškom festival “Zlatne žice”, Kvartet “Gubec” i tamburaši „Sitnog veza“ iz Osijeka.
Kao i svakog proslavu obilje hrane i slastica a ovoga puta ju je pripremio Hotel Valdinger iz Osijeka. Uz mlado, tek „kršteno“pila su se i vrhunska vina starijih godišta. Veselje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Tekst i foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.