/FOTO/ Gradonačelniku Puljašiću prezentirane brojne aktivnosti Zajednice tehničke kulture grada Požege: “Mi moramo odgajati inženjere, tehničare i strojare”

Autor: S.P./D.K.

blankPOŽEGA –Brojne su aktivnosti koje provode članovi Zajednice tehničke kulture grada Požege kojima se imaju s punim pravom ponositi. Neke od tih aktivnosti prezentirali su gradonačelniku grada Požege Darku Puljašiću koji već duže vrijeme i dok je bio u ulozi zamjenika gradonačelnika prati i na razne načine podržava njihov rad.

Kad je predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Požege Đuka Pelcl počeo nabrajati sve ono što su članovi  osmislili izgledalo je da tome nama kraja. Pokazao je šest različitih programa od strojarske konstrukcije, elektrotehnike, informatike i modelarstva do robotike i aviomodelarstva 

blank

Đuka Pelcl, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Požege

-Program strojarske konstrukcije koji je vrlo atraktivan i za djecu mlađe dobi provodit ćemo u sklopu Zimske škole tehničke kulture, a isto namjeravamo i s programima aviomodelarstva i raketnog modelarstva. Tu je i elektrotehnika, od malih proizvoda, baterijskih lampica do bedževa i programiranih sklopova koja se upotpunjuje s programom informatike i modelarstva. Ovdje su brojni radovi, unikatni, koje su napravila djeca, od noćnih lampi do pametne bube. Modelarstvo nam je osnova, najveći je odaziv učenika upravom u tom segmentu. Ove godine krenuli smo i s radom na 3D printeru koji je skromnih mogućnosti ali dopušta kreativno stvaranje. Mladi kreativci napravili su čak i svoju inačicu megapopularnog spinnera, a u kombinaciji s drvetom, tu je i mali grgurevski top koji može poslužiti kao suvenir – pojasnio je Pelcl dodajući kako je  nabavljena i mala flota dronova, a Zajednica je kao potporu dobila i pet robota kako bi mladi članovi mogli pratiti i te trendove.

-Vjerujem da smo na dobrom putu, imamo dobre mentore i ovi roboti sigurno će značajno unaprijediti program robotike – nastavio je Pelcl napominjući kako je za škole pripremio dva rada koja su primjerena školskom uzrastu, robotsku ruku i malo vreteno s kuglicom koja se spušta, radovi koji traže kreativnost, razvijenu motoriku i vještine.

blank

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege

Gradonačelnik Darko Puljašić čestitao je Zajednici tehničke kulture na raznovrsnosti programa uz napomenu kako je to impresivni nastavak priče o tehničkoj kulturi koja se u Požegi vodi posljednje četiri godine.

-Osigurali smo prostorne uvjete koji su do tada bili neprimjereni, a ono što me veseli, vidimo kako je sada taj prostor mali. To je vrlo bitno jer pokazuje kako se priča razvija u pravom smjeru, ovdje se omogućuje našoj djeci da dođu u dodir s tehničkom kulturom, s onim što smatramo kako je jedini način za razvoj ovog grada, županije a sigurno i cijele Republike Hrvatske. Mi moramo odgajati inženjere, tehničare, strojare, one koji jamče tehnički razvoj. Čestitam na raznovrsnosti programa, od elektrotehnike, informatike do robotike, svega što želimo za budućnost – rekao je gradonačelnik Puljašić dodajući kako će grad i dalje pružiti punu podršku kako bi svi hvale vrijedni projekti bili i realizirani.

Članovi Zajednice tehničke kulture, kako je najavljeno, ovih se dana intenzivno pripremaju za nastup na,  „Festivalu tehničke kulture“ koji će se održati u Osijeku, od 13. do 14. listopada 2017. godine, gdje će oni predstaviti svoj grad i županiju.

/Foto: D. Mirković/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića