/FOTO GALERIJA/ Vincelovski običaji: Orezani prvi trsovi Kutjeva d.d.; kreću radovi na 320 hektara vinograda

Autor: D.K.

KUTJEVO – Brojni gosti, poslovni partneri i prijatelji Kutjeva d.d. okupili su se danas na obroncima Krndije na orezivanju prvih trsova u vinogradima Kutjeva d.d.

Time je obilježen početak vinogradarske godine. Sve do jesenske berbe vinogradari će imati pune ruke posla, a posebice vrijedne i marljive ruke radnika Kutjeva d.d. koji će narednih dana orezivati trsova na više od 320 hektara površine vinograda.

Uz vlasnika Kutjeva d.d. Envera Moralića po prvi puta u ulozi domaćina bio je predsjednik Uprave te tvrtke Mladen Pavić koji je između ostalih ugostio bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira, općinske načelnike Jakšića, Kaptola i Čaglina, Ivicu Kovačevića, Milu Pavičića te Dalibora Bardača i brojne druge goste kako iz Hrvatske tako i susjednih zemalja, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. ……….

Prava zimska idila, vinogradi prekriveni snježnim prekrivačem, vrhunska kutjevačka vina i domaći specijaliteti samo su dio nesvakidašnjih prizora koje će gosti iz drugih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja ponijeti sa sobom iz Kutjeva kojeg s pravom nazivaju vinskom prijestolnicom.

Blagoslov vinograda, ali i svih posjetitelja zazvao je je mjesni kutjevački župni vikar vlč. Oliver Kranjčić. Čast da zarže prvi trs u vinogradima Kutjeva d.d. ove je godine pripala bivšem predsjedniku RH Stjepanu Mesiću, vlasniku Kutjeva d.d. Enveru Moraliću, predsjedniku Uprave Maldenu Paviću te požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, i kutjevačkom gradonačelniku Josipu Budimiru.

Fešta se nastavlja koja će, kako je to bilo i prethodnih godina potrajati duboko u noć uz bogatu gastro ponudu, glazbene sastave i goste iznenađenja.

/Foto: D.K./

Više iz kategorije