/FOTO GALERIJA/ Proslava Vincelova u pleterničkom kraju: Brendovi vina Starac i Klikun idu ka premium segmentu

Autor: Jelenko Topić

PLETENICA – Najpoznatija pleternička vinogradarska obitelj Markota tradicionalno je sa poslovnim partnerima iz cijele zemlje, te kumovima, rođacima i prijateljima proslavila blagdan sv. Vinka tj. Vincelovo uz svoj podrum. Tu su bili i uglednici iz javnog i političkog života ovog kraja kao što su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnica Antonija Jozić, njen zamjenik Domagoj Katić, predsjednik Županijske skupštine Marijan Aladrović i drugi.

Marinko Markota

Pozdravljajući uzvanike Marinko Markota je podsjetio na razvojni put ove vinarije koja sada ima 15 hektara nasada na lokalitetu Starac i 20 na Klikunu od čega su 80 posto bijele i 20 posto crne sorte grožđa što uz članove obitelji obrađuje sedam stalno zaposlenih radnika, te u sezoni oko 40 sezonaca.

-Uz velika ulaganja naglasak nam je na mlade i školovane kadrove iz naše obitelji, stvaramo dva brenda Starac i Klikun i želimo prezentirati naša vina u premium segmentu- naglasio je Marinko Markota izrazivši zahvalu članovima obiteljima i svime koji daju potporu razvoju.

Tu su bili Mile Šuman i Slobodan Bogut (oba iz Zagreba) koji su vinski kumovi obitelji Markota punih deset godina pa su izrazili zahvalnost za suradnju i čestitali na ostvarenim rezultatima, te su orezali lozu zajedno sa uglednicima, a blagoslov trsja obavio je pleternički župnik Antun Ćorković koji je na sve prisutne zazvao Božji Blagoslov.

Akademski slikar Darko Škoda uručio je obitelji svoju umjetničku sliku djetinjstva braće Markota, a tijekom fešte uz obilje domaćih specijaliteta i ponajbolja vina ove obitelji nastupio je tamburaški sastav „Tamburix“ pod vodstvom Matka Marinovića.

/Foto: D.K./

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: