Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio sredstva Gradu Pleternici

Autor: D.K.

Antonija Jozić i Domagoj Katić (Small)PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić u nazočnosti svoga zamjenika Domagoja Katića na današnjoj je konferenciji za novinare predstavila projekt energetske učinkovitosti obiteljskih kuća koji je prihvaćen od Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

-Dobili smo odluku Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti da smo odabrani za sufinanciranje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća. To znači da ćemo kroz ovaj projekt omogućiti građanima Grada Pleternice zamjenu postojeće fasade, odnosno gradske ovojnice obiteljske kuće i zamjenu vanjske stolarije – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Ukupna vrijednost projekta je 1.650 tisuća kuna. Od tog iznosa Fond će sufinanciraati 60%, Grad Pleternica će projekt sufinancirati sa 5% a preostalih 35% sam investitor.

Maksimalni iznos koliko Fond odobrava po kućanstvu je 45 tisuća kuna a Grad Pleternica 3.750 kuna. Naravno da iznos po kućanstvu može biti manji  ili veći. Svi oni troškovnici odnosno zahtjevi koji su iznad maksimalnog iznosa idu na teret investitora odnosno podnositelja zahtjeva. Omjer sufinanciranja ide do maksimalnog iznosa 60% Fond, 5% Grad Pleternica.

Grad Pleternica se po prvi puta prijavio na taj natječaj za što zainteresiranost iskazuju građani kojima je prihvatljiv oblik sufinanciranja. Budući da je projekt prihvaćen od strane Fonda Grad Pleternica će za tu svrhu osigurati sredstva rebalansom proračuna.

Kako bi se projekt mogao realizirati potrebno je u narednih 30 dana usuglasiti natječaj koji se kasnije trebao i objaviti sa točno propisanim uvjetima koje podnositelji zahtjeva trebaju ispunjavati. Jedan od osnovnih uvjeta je da je građevina legalna koja se planira prijaviti za obnovu.

Gradonačelnica Antonija Jozić poziva svoje sugrađane da ako su planirali obnovu svoje kuće da se strpe i čekaju raspisivanje natječaja iz razloga jer se neće moći zahtjev podnositi za one radove koji su započeti ili završeni.

Radove će na kućama moći izvoditi isključio registrirani poslovni subjekti od kojih će se u konačnici i jedino moći priznavati računi.

-Vjerujem da ćemo u roku 30 dana objaviti natječaj. Računamo na to da je već sada sedmi mjesec i da će se opseg radova raditi u kolovozu i rujnu. Požuriti ćemo sve ono što je u našoj obvezi kako bi natječaj objavili što prije. Fond za zaštitu okoliša je naš partner na velikom broju projekata i oni su što se tiče onih rokova koji su zacrtani to strogo poštuju – ističe gradonačelnica Jozić.

Odluku o podnesenim zahtjevima donijet će povjerenstvo koje će se pridržavati svih propisanih uvjeta koji su utvrđeni u natječaju.

 

 

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot