Folklorni ansambl Požega gostovao na smotri običaja u Sibinju /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Pod nazivom Oj Sibinju lipo selo naše Kulturno-umjetničko društvo Tomislav iz tog sela brodskog kraja organiziralo je svoju tradicionalnu  smotru folklora. Tom priredbom Općina Sibinj i njen KUD Tomislav čuvaju tradicijsku baštinu, identitet i zajedništvo.

Nastupilo je desetak folklornih skupina iz Ogulina, Miklueša, Koške, Koprivnice, Slobodnice, Grgurevića, Đakovačke Satnice i Gornjih Andrijevaca, a među njima folkloraši i tamburaši Folklornog ansambla Požega pod vodstvom njihovog koreografa Nikole Kramara. Oni su se predstavili izvornim pjesmama i običajima požeškog kraja, a nastupe je pozdravio načelnik Općine Sibinj Josip Pavić.  

Program je dodatno obogaćen etno revijom, a organizirana je tombola sa niz vrijednih nagrada.

Gosti večeri bili su članovi popularnog osječkog tamburaškog sastava Fijaker, pa je šokačko kolo i vesela pjesma trajala do kasnih noćnih sati.

Sve to pratilo je i uživalo u nastupima više stotina posjetitelja u sibinjskom parku, među kojima je bilo i Požežana, gdje je priređena ugostiteljska ponuda, te prodaja domaćih proizvoda obiteljskih gospodarstava toga kraja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek