Folkloraši pet KUD “Slavonija“ nastupili zajedno u Tekiću

Autor: Jelenko Topić

TEKIĆ – Lijepa tradicija zajedničkih nastupa, okupljanja i druženja članova kulturno-umjetničkih društava s područja Slavonije koja nose ime te regije nastavljena je trećom priredbom „Slavonijada“, kojoj je u mjesnom tomu u Tekiću po prvi puta bilo domaćin jakšićko KUD „Slavonija“, a pokrovitelji priredbe bili su Požeško-slavonska županija i općina Jakšić.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika jakšićke „Slavonije“ Darija Pažina i zamjenika požeško-slavonskog župana Ferdinanda Trohe „Slavonijadu“ je otvorio načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

U cjelovečernjem programu pred više od 200 posjetitelja u punom mjesnom domu nastupili su folkloraši i tamburaši istoimenih kulturno-umjetničkih društava, dakle „Slavonija“ iz Gornjih Andrijevaca i Starog Topolja(Brodsko-posavska županija), Soljana(Vukovarsko-srijemska) i Đurđanaca(Osječko-baranjska županija), te domaćini Jakšićani, a kao posebni gosti priredbe svirači i folkloraši Matice Slovačke „Kukučin-Kuntarić“ iz Jakšića.

Svi oni, a bilo ih je blizu 200, su se predstavili izvornim običajima,  pjesamama i plesovima svojih krajeva okitivši se nošnjama  što je brojno gledateljstvo toplo nagradilo dugotrajnmim pljeskom.

Na kraju priredbe domaćini su svim sudionicima i pokroviteljima dodijeli zahvalnice za nastup i potporu organizaciji „Slavonijade 2015.“.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: