Financiranje obrazovanja deficitarnih obrtničkih zanimanja

Autor: Ana Vuković

POŽEGA –  Upravni odjelu za europske integracije grada Požege, na čijem je čelu pročelnik dr.sc. Marko Šostar  danas je predstavljen Otvoreni javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta za aktivnost Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima.

dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije grada Požege

 – Ciljevi Otvorenog poziva su povećanje interesa mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima i osiguravanje kvalitetno obrazovanog kadra koji može potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu – istaknuo je pročelnik Šostar.

Svi zainteresirani učenici mogu se obratiti Upravnom odjelu za europske integracije grada Požege za pomoć  u skupljanju dokumentacije i ispunjavanja potrebnih obrazaca i to do 30. rujna ove godine.

Zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava mogu podnositi učenici srednjih škola koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području Republike Hrvatske, imaju status redovitog učenika, imaju prosjek ocjena završnog razreda osnovne škole, odnosno prethodno završenog razreda srednje škole, minimalno 2,50, savladavaju nastavni program u kojem se obrazuju bez ponavljanja razreda, obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta i nisu korisnici stipendije ili druge potpore za školovanje iz drugih izvora.

Kao deficitarna zanimanja navode se autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater, a potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750 kuna po učeniku mjesečno i to za tekuću školsku godinu 2015./2016. za što je ukupno planirano 9 milijuna kuna i to za dodjelu bespovratnih potpora temeljem otvorenog Javnog poziva.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: