Financijsku potporu grada Pleternice ostvarila 62 subjekta: Ukupna ulaganja su čak 1,4 milijuna kuna

Autor: pozeski.hr

Natječaj ćemo naravno nastaviti i u idućoj godini jer se pokazao uistinu dobrim, a osim toga stojimo i na raspolaganju kroz naš Poduzetnički centar u pripremi većih i zahtjevnijih projekata prema našim ministarstvima i EU fondovima – ističe.

Krajem godine završavaju gradski natječaji za potpore raznim segmentima, pa tako i onaj za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Čak 62 subjekta su ostvarila potporu grada za sufinanciranje ulaganja na svojim OPG-ima.

– Zbog velikog interesa, ali i činjenice kako smo imali tu mogućnost premašili smo planiranih 300 tisuća te smo ove godine odobrili čak 500 tisuća kuna. Ukupna ulaganja su čak 1,4 milijuna kuna što je vrlo veliki iznos s obzirom da se natječajem ne financiraju velike investicije nego upravo one koje se ne mogu financirati na velikim nacionalnim natječajima – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Ukupno je to preko 30 posto povrata investicije za poljoprivrednike što zasigurno ima velik poticaj prilikom odluke o investiranju.

– Natječaj ćemo naravno nastaviti i u idućoj godini jer se pokazao uistinu dobrim, a osim toga stojimo i na raspolaganju kroz naš Poduzetnički centar u pripremi većih i zahtjevnijih projekata prema našim ministarstvima i EU fondovima – ističe.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek