Fiat moli potencijalne kupce da ne kupuju njegov električni 500e

Autor: R.K.

Fiat moli potencijalne kupce da ne kupuju njegov električni 500e

Svašta smo čuli do sada, ali nikada nismo čuli da neki brand moli ljude da ne kupuju njegove automobile. Gubili su novac na njima Mercedes-Benz, Aston Martin i Bugatti, ali nikada niste čuli da je netko od njih javno molio da se ne kupuju Maybach, Cygnet ili Veyron. To nije spriječilo Fiat odnosno njegova šefa Sergija Marchionnea da uputi apel u kojem moli da se ne kupuje električni Fiat 500e

Bazirati se samo na jedno tržište na njega lansirati skupi električni automobil baš i nije pametan potez. Upravo je to 2012. godine učinio Fiat pustivši u Kaliforniji u prodaju svoj 500e. Taj mališan svojom je cijenom u startu bio pogođen na propast, a Fiatov šef sada još i moli potencijalne kupce da ga zaobiđu jer na svakom prodanom primjerku Fiat gubi gotovo 78.000 kuna.

Marchionne je to učinio na nedavno održanoj pressici u Brookings institutu u Washingtonu. Prema njemu cijena razvoja i stvaranja električnog “jeftinog” automobila jednostavno je prevelika da bi ona bila opravdana. S prodajom električnih automobila može dobro proći Tesla koja nudi luksuzne primjerke po visokim cijenama, no maleni gradski automobili jednostavno nisu isplativi tvrdi Talijan.

izvor:automotoportal

Više iz kategorije