Festivalska povorka ulicama grada Požege /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Svečanosti otvaranja Aurea festa 2017. prethodila je festivalska povorka kroz grad počevši od Željezničkog kolodvora u kojoj su bili gradska glazba i povijesna postrojba „Trenkovi panduri“, zatim postrojbe iz desetak hrvatskih gradova, te iz Austrije, Njemačke, kao i Bosne i Hercegovine.

Tu su bila kulturno-umjetnička društva s folklorašima i tamburašima Berda (Brestovac), Češka beseda (Bjeliševac), Šijaci (Biškupci), GKUD Požega, KUD Požeška dolina, Svilenka (Buk), Poljadija (Grabarje), Kukučin Kuntarić (Jakšić), Bektež i Orljava (Pleternica), kao i konjogojske udruge Valis aurea i Pleternica, zatim udruge vinogradara iz Požege, Kutjeva i Kaptola, pčelari, šljivari, učenici Obrtničke škole odjeveni u vlastite kreacije itd.

Predstavnici povijesnih postrojbi u povorci su sudjelovali  Zrinska garda iz Čakovca, Keglevićeva straža iz Kostela, Đurđevački graničari “Picoki” iz Đurđevca, Karlovačka građanska garda, Lička pukovnija iz Gospića, Varaždinska građanska garda, Varaždinski husari, Križevačka djevojačka straža, Hajdučka družina Mijat Tomić iz Tomislavgrada (BiH), te predstavnici Saveza Europskih vojnih postrojbi iz Austrije i Njemačke.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »