Festival jazza potpuno opravdao očekivanja

Autor: Jelenko Topić

SONY DSCPOŽEGA – Najveća novost ovogodišnjeg Festivala svih festivala „Aurea fest“ na požeškom Trgu sv. Trojstva je uvođenje Festivala jazza što je potpuno novi sadržaj u odnosu na ranije priredbe. To se pokazalo izuzetno dobrim i u potpunosti je opravdalo očekivanja kako ljubitelja te vrste glazbe i brojnih posjetitelja kojih je bilo više od dvije tisuće, tako i poznavatelja jazza, odnosno glazbenih sladokusaca.

Sva ta očekivanja ispunio je Big band Požega, koji djeluje četiri godine, okuplja 21 glazbenika iz Požege i okoline, mahom sadašnjih ili bivših učenika Glazbene škole, a dio orkestra su i glazbenici izvan ovog kraja koje je okupio Zvjezdan Marjanović-Zveki, osnivač i voditelj Big banda Požega.

Kroz dvosatni program nastupili su i brojni glazbeni gosti kao što su naši ponajbolji gitaristi Ante Gelo i Drago Laban, a svoj doprinos dali su solisti Damjan Pirović, Bruna Oberan, Iva Ajduković i drugi, te posebice Marko Tolja i Boris Ćiro Gašparac.

Izveli su raznovrstan repertoar počevši od svjetske klasike i poznatih evegreena pa do popularnih domaćih melodija tako da su zadovoljili sve ukuse.

SONY DSCU Pješačkoj zoni je također bilo niz zanimljivih događanja. Nastavljena su natjecanja u ispijanju i poznavanju vina za dobroznanu „Ej ti pij listu“, kao i natkuhavanje u sklopu poznatog projekta  „Muzej u loncu“ kroz koje su svoje kuharske sposobnosti pokazala dva požeška liječnika i to dr  radiolog Anto Uvalić i dr anesteziolog Gordan Mirković.

Dakako nije manjkalo ni dobre glazbe tako da su i sadržaji u Pješačkoj zoni bili zanimljivi i dobro posjećeni.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: