“Evo me”: Dejan Ilić, Kristijan Perić i Josip Prpić zaređeni za đakone /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Na jučerašnjem svečanom euharistijskom slavlju, u Katedrali sv. Terezije Avilske požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević za đakone je zaredio Dejana Ilića iz župe Sv. Ivana Krstitelja Badljevina, Kristijana Perića iz župe Pohoda BDM Voćin te Josipa Prpića iz župe Sv. Augustina Biskupa Velika.

Toj svečanosti uz 20-ak svećenika koji su koncelebrirali na misnom slavlju uz veliki broj vjernika bili su roditelji, braća, sestre rodbina i prijatelji ređenika za koje je to veliki događaj kao i za cijelu požešku mjesnu Crkvu.

-Sve vas od srca pozdravljam. Spomendan je Blažene Djevice Marije od Krunice. U taj spomendan se sažima mnogo patnji i nevolja. Dok mi slavimo taj spomendan trojica mladih ljudi nastupaju da bi Isusu Kristu rekli “Evo me”, pošalji me u svoju službu. Ovo je snažan događaj. Radujem se koraku vašoj slobodi koju ugrađujete u našu 20 godina staru mladu mjesnu Crkvu. Nastojte sve što činite bude cjelovito s istim namjerama u čistoj savjesti – rekao je u uvodu svečanog misnog slavlja biskup Škvorčević.

Rektor Bogoslovije u Zagrebu, preč. Anđelko Košćak predstavio je kandidate za red đakonata i zamolio biskupa da ih zaredi.

Đakoni mogu vršiti službe na svečan način sakrament krštenja, čuvati i dijeli euharistiju, prisustvovati vjenčanju i u ime Crkve blagoslivljati mladence, naviještati Riječ Božju, poučavati i poticati narod, predsjedati bogoslužju i molitvi vjernika kod sprovoda.

Dakle đakoni su velika pomoć biskupu u brizi za svoje vjernike po župama biskupije koje im se povjere.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: