Euroherc: Pokušavaju nam oteti kutjevački dvorac?

Autor: Jelenko Topić

DCF 1.0KUTJEVO– Zbog najnovijeg pravosudnog postupka u kojemu je zbog zloupotrebe položaja i ovlasti oko prodaje dvorca Kutjevo optužen danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić pokušali smo saznati nešto više od njega samoga, ali i od sadašnjih vlasnika tog znamenitog zdanja.

Smatram da se sve ovo radi protiv mene bez ikakvog osnova jer su sve kupoprodaje bile legalne i transparentne i na njih je uvijek plaćen porez državi i lokalnoj samoupravi – kaže nam Kruno Kaić i dodaje da se sve to najvjerojatnije radi u namjeri da se dvorac vrati na prvobitno stanje i onda bi Kutjevo d.d i novi vlasnik to dobili badave. Uostalom iz izvješća Državne revizije oko pretvorbe Kutjeva  razvidno je da je pokojni osječki tajkun Antun Novalic bio većinski vlasnik, te da je Nadzorni odbor imao tri člana, a oni su donosili sve odluke. Evo što o svemu kažu sadašnji vlasnici.

Kruno KaićKruno Kaić

Znajući naše nesretne hrvatske prilike i stalna nastojanja nekih skupina ljudi da nastave s lovom u mutnom, ne čudi me uopće nastavak pokušaja da se od sadašnjih vlasnika otme dvorac Kutjevo. Poznat nam je ishod ranijih postupaka u Požegi i pokušaj osporavanja, tu smo se bili angažirali i obranili svoje legitimne i legalne interese – kaže dr. Damir Zorić, predsjednik uprave Euroherc osiguranja dd, koje je sadašnji vlasnik dvorca, te dodaje da se  sada očigledno pokušava ići na ponavljanje predmeta, ali ovaj puta u Slavonskom Brodu.

Damir Zori?Damir Zorić, predsjednik Uprave Euroherca

Najavio je nadalje da će oni nastojati ući u proces ako do toga dođe. Zatražit će uključivanje  kako bi se u proceduralno mogućoj fazi postupka, njihovi odvjetnici mogli umiješati, tražiti uvid u spis i preuzeti aktivniju ulogu.

Dvorac smo kupili i pošteno platili, spasili ga od propasti, obnovili koliko je do sada bilo moguće i ne mislimo ga prepusti nikomu-zaključio jer dr.  Zorić i dodao da će pomoći koliko je u njihovoj moći kako bi se optuženi Kaić obranio od napadaja kojima je izložen.

Dvorac-foto: Feral

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot