Euharistijskim slavljem i procesijom ulicama Požege proslavljena svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo, požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi, Katedrali sv. Terezije Avilske, u suslavlju s kanonicima, svećenicima iz svih gradskih župa te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova.

Nakon misnog slavlja uslijedila je tijelovska procesija u kojoj su sudjelovali brojni vjernici među kojima su bila djeca vrtićke dobi, ovogodišnji prvopričesnici, ministranti, učenici katoličkih škola, mladi, križari, župni pjevački zborovi, članovi crkvenih udruga i drugi vjernici, a pridružili su im se predstavnici Hrvatske vojske, vatrogasaca, Trenkovi panduri i dr.

Među vjernicima bio je i Alojz Tomašević. požeško-slavonski župan, Darko Puljašić, požeški gradonačelnik, njegov zamjenik Ferdinand Troha i dr. 

Tijelovska procesija zaputila se od požeške Katedrale središtem grada prema, a zaustavila se na postaji ispred zgrade Biskupskog dvora. Nakon duhovnog proslova i molitvenih zaziva procesija je nastavila hod do franjevačke crkve Duha Svetoga, gdje su vjernici otpjevali himan »Tebe Boga hvalimo« a biskup im podijelio blagoslov.

/Foto: D.K i D.M./

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: