Euharistijakim slavljem i procesijom proslavljena Gospa Lurdska (foto)

DSC_0125 (Small)POŽEGA – Sinoć je proslavljena Gospa Lurdska u prepunoj požeškoj Katedrali  svečanim euharistijskim slavljem koje je u zajedništvu sa svećenicima i đakonima Katedralnog arhiđakonata te brojnim vjernicima predvodio generalni vikar Požeške biskupije Josip Devčić.

Ističući Blaženu Djevicu Mariju kao uzor vjerničkog života, generalni vikar Devčić, ustvrdio je kako nam baš ona daje primjer kako se nositi s patnjom i trpljenjem te kako u istoj biti sigurni da nismo sami i napušteni. S druge strane, Marija nas poučava na koji način pristupiti svakom bolesnom, svakom čovjeku u nevolji i potrebi: „Da bismo rasli u nježnosti, u osjetljivoj Ijubavi ispunjenoj poštivanjem prema drugome, imamo jedan pouzdan kršćanski uzor na koji možemo sa sigurnošću upraviti pogled: to je Majka Isusova i Majka naša, koja je uvijek pozorna na Božji glas i na potrebe i teškoće svoje djece.

Pri koncu misnog slavlja, na već tradicionalan način, uslijedila je zavjetna procesija sa svijećama i Gospinim likom oko Trga sv. Terezije Avilske kojom se prilikom hodalo sa upaljenim svijećama i pjevale marijanske pjesme.

no images were found

0 Comment

Send a Comment