Etno kreacije Nade Grgić na drevnom platnu krase njene četiri unuke i njihove prijateljice /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Tradicija, moda, etno spojeni u jedno – poruka je Nade Grgić iz Busnova čije su etno kolekcije više puta vidjele tisuće gledatelja na brojnim priredbama zasada u požeškom kraju, a uskoro vjerojatno i negdje dalje. Bilo je to na „Aurea festu“ u Požegi, „Etno susretima“ u Vetovu i drugdje.

– To sam počela raditi iz ljubavi prema našoj baštini i ostavštini naših starih, više baka mi je poklonilo stare tkanine iz svojih ambara i to one od lana, pamuka i drugih domaćih izvornih materijala stvorenih u domaćinstvu, ja ih iskoristim za izradu odjevnih predmeta sa etno motivima uz moderan dizajn –kaže nam Nada, koja je nekada radila u Modnoj konfekciji „Zlata“ u Novoj Gradiški, a ostavši bez posla počela se ovim zanimati dok je sada zaposlena kao gerontodomaćica kroz udrugu „Veličanka“ iz Velike.

Tako pripremljene odjevne predmete na vlastitom šivaćem stroju uz puno dodatnog ručnog rada  na svakome od njih, Nada koristi za modne revije koje nose njene četiri unuke, te njihove prijateljice što je svakako zanimljivo vidjeti.

-Zasada sve financiram sama i od toga ništa ne mogu naplatiti, a nadam se da ću s vremenom to uspjeti pokriti – nastavlja optimistična Nada uz zahvalu našim bakama koje joj darivanjem starog platna pomažu u ostvarenju njenih kreativnih zamisli.

Namjerava se uključiti u rad Udruge za promicanje kreativnog izražavanja „Kis“ iz Zagreba preko koje može dijelom riješiti plasman ovih zanimljivih, unikatnih i rijetkih uradaka za koje će sigurno biti dosta zanimanja među djevojkama koje prepoznaju ljepotu i originalnost Nadinih radova.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: