Esad Merulić se sreo sa prijateljima u požeškom kraju, najviše voli koncerte, a nada se dolasku u Požegu u dane festivala

Autor: Jelenko Topić

Žale godine, Neoženjen, Srce kameno, Lijepa moja, Zaplakat će konobari i Pola mene su hitovi koji se često mogu čuti na radio i televizijskim programima, mnogi ih pjevuše, a ne prođe gotovo ni jedna fešta, zabava, druženje ili svirka u ugostiteljskim objektima da ih glazbeni sastav na ovim prostorima ne izvedu.

Iza njih stoji ime Esada Merulića(57), pjevača iz Crne Gore, točnije njenog  glavnog grada Podgorice. Najznačajnije za njegov estradni uspon dogodilo se 2015. godine. Nakon što je do tada godinama pjevao sevdalinke snimio je pjesmu Žale godine vinuvši se na vrhove top lista, a popularnost mu je rasla u niz država, gdje ga traže za nastup. Ta pjesma na internetu ima više od 26 milijuna pregleda, a zajedno sa ostalima Esad ih bilježi više od 40 milijuna!

-Imam mnogo prijatelja u požeškom kraju, posebice je to obitelj Pandžić, s kojom sam se sprijateljio kada su oni bili u našoj zemlji, a drago mi je da sam bio njihov gost – kazao nam je popularni Esad koji je ovih dana nastupio u izletištu Zlatni Lug oduševivši više stotina ljubitelja njegovih pjesama. Kaže da mu pjesme pišu Senad Drešević, zatim nadaleko poznati Mirko Šenkovski Geronimo, pjesnikinja Snježana Miličić i drugi, a dio repertoara i napisao je sam.

-Pjesme su ljubavne tematike pa su ih ljudi dobro prihvatili što mi je omogućilo gostovanje u niz zemalja, često me zovu u noćne klubove, no najviše volim nastupe na koncertima – nastavlja Esad koji je u Požegu došao nakon gostovanja u Koprivnici. Dakako ovdje se susreo sa mnogo obožavatelja i prijatelja među kojima je bila i Ana Baketarić, pjevačica iz Pleternice, poznata po niz pjesama i festivala.

-Volim tamburaške pjesme, pjevao sam i uz pratnju tamburaša ovdje imate festivale, nadam se da ću doći i tih dana jer muzika ne poznaje granice o čemu ima glavnu riječ imaju publika i slušatelji – zaključio je Esad Merulić. Nadamo se da će biti još susreta u ovom kraju jer je korona virus odgodila neke od njih kroz protekle dvije godine.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek