Eminovci ponovno došli na red kako je i najavljivano: Počinje izgradnja nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta

Autor: DK

EMINOVCI – Završen je postupak Javne nabave za izgradnju nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta u Eminovcima, naselju u jakšičkoj općini. Dok su neki možda još uvijek u uvjerenju da se radilo i radi o ispraznim pričama odabir izvođača radova u postupku javne nabave svakako ih u svemu tome razuvjerava. Na natječaj se javila tvrtka Promet građenje d.o.o. iz Požege kao zajednica ponuditelja uz tvrtku Geokod d.o.o. iz Slavonskog Broda. Neće biti nikakvih žalbi niti bilo kakvih odugovlačenja jer je ponuditelj bio kao zajednica ponuditelja samo jedan tako da radovi po potpisivanju ugovora mogu početi.

Vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna (s PDV-om) koji obuhvaćaju izgradnju nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta uz Državnu cestu D-51. Dakle izgradnja nogostupa će biti s lijeve strane kad se iz pravca Eminovaca ide prema Požegi.

Potrebitu dokumentaciju još početkom godine, za taj projekt, počeo je pripremati općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević, rješavanje vlasničkih odnosa, geodetsku podlogu i ishodovanje građevinske dozvole koja je na kraju i dobivena. Da sve to nije bilo unaprijed priređeno teško je da bi se izlobirao hvalevrijedan projekt koji je od velike važnosti za Eminovčane. Postoje neke naznake da bi se pješačkom stazom Eminovci, odnosno općina Jakšić mogla povezati s gradom Požegom uz Eminovačku šumu. Neslužbeno doznajemo da se na tom projektu intenzivno radi i da bi mogao uroditi plodom.

-Sve je riješeno i treba krenuti izgradnja pješačke staze u dužini 1.760 metara, širine 1,5 metara suz koju će biti postavljeni ivičnjaci s jedne i druge strane. Na pojeidnim mjestima kako je to predviđeno projektom ići betonsko-armirano pojačanje. Biti će izgrađena i 24 parkirališta ispred nogometnog igrališta te tri autobusna ugibališta. Biti će izgrađen i pješački most preko ptotka Kaptol – rekao je Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić dodjući kako to nije kraj radovima u Eminovcima jer je u planu da se asfaltiraju još i tri neasfaltirane ulice.

Trebalo je puno truda i vremena načelniku Kovačeviću da izlobira izgradnju i ulaganje tolikih sredstava. Prema nama dostupnim informacijama ta financijska sredstva bila su planirana na području druge jedinice lokalne samouprave. Budući da je općina Jakšić pripremila svu dokumentaciju nije bilo razloga odbiti zahtjev i ne pristupiti izgradnji u Eminovcima.

Podsjetimo, ove su godine uložena znatna financijska sredstva u naselje Eminovci i to u izgradnju niskonaponske mreže i postavljanje LED rasvjete, gotovo 1,5 milijun kuna. Uz najnovije ulaganje to će biti više od 4,2 milijuna kuna u nepunih godinu dana. Svaki daljnji komentar je suvišan.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: