Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Eminentni stručnjaci u Kutjevu ocjenjuju 104 prispjela uzorka graševine: Najboljima slijede velika priznanja i odličja!

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Ocjenjivanjem najzastupljenije sorte vinove loze započeo je 17. Festival graševine u Kutjevu na kohem su se okupili eminentni stručnjaci iz područja vinogradarstva i vinarstva na čelu s prof.dr.sc. Edijem Maletićem, s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.


Na početku službenog ocjenjivanja vina sve nazočne je pozdravio predsjednik Udruge Kutjevačkih vinara Kruno Sontaki koji je naglasio kako se radi o ocjenjivanju gospodarski najznačajnije sorte, kraljice kutjevačkih vinograda.


Prof. Maletić je u svom obraćanju nazočnim kolegama, članovima komisije, rekao kako će svi zajedno provesti dan s najvažnijom sortom koja je svako četvrto vino u Hrvatskoj te da svaki četvrti trs pripada graševini koja zaslužuje posebnu pozornost i da s pravom treba imati svoj festival.


Ocjenjivanje se vršit u tri komisije koje imaju po sedam članova kojim će se načinom doći do što objektivnije ocjene.


Sukladno ocjenama biti će podijeljene nagrade za 104 uzorka koja će se ocijeniti, počevši s mladim suhim vinima do predikata.
Ovogodišnje ocjenjivanje će biti po strožim kriterijima u odnosu na prijašnje godine čime se želi postići veća razina kvalitete i dodjela zasluženih visokih odličja.
Svojom nazočnošću podršku na prvom danu Festivala graševine dala je i direktorica Turističke zajednice grada Kutjeva Anita Majstorović.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo