Eminentni stručnjaci ovog vikenda na jedinstvenom “Simpoziju o graševini” u Kutjevu

Autor: DK

KUTJEVO – Ovog će se vikenda okupiti eminentni stručnjaci u Kutjevu na jedinstvenom “Simpoziju o graševini” na kojem se želi nešto više i novo reći o najvažnijoj vinskoj sorti na prostoru cijele Hrvatske. Na Simpoziju će se progovoriti o raznim tema vezanima za vinogradarstvo i vinarstvo, o tlu kao osnovi i temelju dobrih vinograda, klonskoj selekciji graševine.

Ovogodišnji „Simpozij o graševini“ održat će se u subotu, 3.lipnja 2017. godine u Kutjevu s početkom u 10 sati.

Među eminentnim stručnjacima akademik Ferdo Bašić održat će predavanje na temu o obradi i njezi tla kutjevačkog vinogorja, prof.dr.sc. Mladen Boban nešto će više reći o učincima graševine na razvoj infarkta dok će prof.dr.sc. Edi Maletić održati predavanje na temu o prvim hrvatskim klonovima graševine – zadnja faza projekta. Na Simpoziju o graševini progovorit će se i o mjerama ruralnog razvoja, a prezentirat će se i najnoviji  vinogradarski strojevi.

Uz stručnjake iz područja vinogradarstva i vinarstva Simpoziju će se priključiti i novinara, ugostitelji, sommelieri i svi drugi zainteresirani koji se žele pobliže upoznati sa vinogradarstvom i vinarstvom na ovom području.

Svim gostima i uzvanicima će biti omogućena, nakon Simpozija, posjeta podrumima kutjevačkih vinara gdje će imati priliku upoznati se i sa određenim specifičnostima kod određenih podrumara, proizvođača vina.

Od 17 sati biti će organizirana utrka traktora nakon koje zabavni program na kojem će nastupit tamburaški sastavi, Sanjari, Bećaruše i Posegana, zatim Muška pjevačka skupina Grabarčani te glazbeni sastav Anđeli.

Najava organizatora “Simpozija o graševini” i događanjima na “Festivalu graševine 2017.”

Više iz kategorije