Eminentni stručnjaci na simpoziju o važnosti cijepljenja

Autor: Požega Portal

blankPOŽEGA – Simpozij Cijepljenje – jučer, danas, sutra održan je jučer u Zavodu za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije koji je organiziran u sklopu projekta Zdravlje svima financiranom od strane Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije te gradova Požege i Pleternice.

Riječ je o još jednoj u nizu uspješnih i odlično posjećenih javno zdravstvenih akcija Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar u Požeško – slavonskoj županiji u kojoj su ravnopravnoj surganizaciji sudjelovali su Zavod za javno – zdravstvo, Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije te Panonski institut za narodno zdravlje.

Predavači su bili eminentni lokalni stručnjaci, epidemiolozi, pedijatri, liječnici obiteljske medicine i ginekolozi. O obveznom cijepljenju i nuspojava cijepljena  predavanja je održao dr. Ante Vitalia, o cijepljenju djece u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i posljedicama necijepljenja dr. Đeminina Zečević, o (ne)opravdanom strahu od cijepljenja dr.prim.mr.sc. Rajka Šimunović te o HPV cijepljenju dr. Božidar Njavro.

Više od sedamdeset prijavljenih sudionika među kojima mnogobrojni liječnici, medicinske sestre i drugi zdravstveni profesionalci, kao i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali i zainteresirani laici aktivno su sudjelovali u raspravi koja je uslijedila.

blank

dr. Ante Vitalia, zamjenik ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije

-Možemo ustvrditi kako su ciljevi prenošenja novih znanja o cijepljenju kao i približavanje novih izazova zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u procesu cijepljenja te prenošenja novih stručnih i medicinskih znanja  općoj populaciji uz promicanje afirmativnog stava prema cijepljenju u potpunosti ispunjen – ustvrdio je dr. Ante Vitalia, zamjenik ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije.

blank

dr. Ivan Vukoja, predsjednik Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar

-Ovakvim javno zdravstvenim akcijama podižemo svijest populacije o važnosti skrbi o vlastitom zdravlju, a interes stručne i zdravstvene javnosti daje nam za pravo tvrditi da ono što činimo opravdava naš trud i uložena sredstva. Također bih obavijestio javnost o simpoziju Djelo Andrije Štampara – pogled u budućnost kojeg organiziramo sa Zavodom za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi, 22. svibnja 2015. godine – naglasio je dr. Ivan Vukoja, predsjednik Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar.

fotografija (4)

blank blank blank blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića